הכנת חלב צמחי טעים וזול בבית
כנראה שסוף סוף זה הגיע: מכשיר פשוט, לא יקר וקל לניקוי ותחזוקה באמצעותו ניתן להכין חלב צמחי מכמעט כל דגן (שיבולת שועל, אורז וכדומה), או אגוז (שקדים, לוז ועוד). תהליך…
לקריאה נוספת >>
משקה חורפי מתוק ובריא – מרתח קינמון
אחת הדרכים ליהנות מתחושה טובה ומפנקת כשמתחיל להיות קר בחוץ היא בעזרת משקה קינמון ביתי וקל להכנה. היתרון העצום שבשימוש בקינמון הוא שלקינמון שילוב מדהים של תכונות רצויות: הוא מתוק,…
לקריאה נוספת >>
ספר מתכוני ממרחים בריאים וטעימים
בפינת הפרקטיות והפרגון נראה לי שכדאי לתת ״שאפו״ גדול לנעה שלו, אותה אני לא מכיר, אבל היא העלתה לרשות הכלל ספר מתכונים שלם של ממרחים בריאים. הקישור מכאן לעיתים צריך…
לקריאה נוספת >>
שייק מטורף מד״ר גרגר
בסרטון הבא, ד״ר מיכאל גרגר, מציג את הסמודי החביב עליו. זו הפעם הראשונה שאני רואה את ד״ר גרגר במטבח. הוא משעשע כהרגלו, מדבר המון על טיפים ומשמעויות של המזונות שהוא…
לקריאה נוספת >>
הטיפ מ״אבא גיל״- ממרח ירוק – פסטוזיליה
האביב הגיע. זמן בו אפשר להשיל ולנקות את מצבורי החורף, להתחיל להניע ולהכניס אנרגיה של ניקוי וחידוש לגוף. אין כמו ירוקים מכל הסוגים לעשות את העבודה. הירוק עכשיו מכל עבר…
לקריאה נוספת >>
חלב אגוזים ביתי מאבא גיל
שף ״אבא גיל״ מצ׳פר אותנו בהנחיות כיצד להכין חלב צמחי-בריא-טעים בבית. חלב שקדים: השריית כוס שקדים ללילה, שטיפה וטחינה בבלנדר חזק עם 2-3 כוסות מים ו 2-3 תמרים. את מה…
לקריאה נוספת >>
מתכון מצולם – ״שווארמה״
גל סנדלר, סטודנטית שלי ובקרוב נטורופתית, מצ׳פרת אותנו במתכון מקסים שנותן עוד אפשרות לשלב פטריות בריאות בתפריט. מדובר בעוד תבשיל שיכול להוות ״מנה עיקרית״ למי שחסרה לו כזו בתוך התפריט…
לקריאה נוספת >>
טיפ לבישול: כרישה שמשדרגת
כרישה מטוגנת משדרגת מרקים, פשטידות, תבשילים... בעונה אני קונה כ-10-12 כרישות גדולות, שוטפת היטב, פורסת במעבד מזון דק, ומטגנת במחבת גדולה ב-3-4 כפות שמ"ז, תוך כדי ערבוב, מכוסה. הכרישה מוציאה…
לקריאה נוספת >>
פשטידת אורז וקישואים
טוחנים קישואים במעבד מזון, (מרחיקים את הנוזלים הרבים שהקישואים מפרישים, אפשר להכניס את המיץ למרקים קיימים או עתידיים) מוסיפים עשבי תיבול, אפשר להוסיף גם קוביות מגבעולי סלרי ובצל ירוק שום…
לקריאה נוספת >>
גריסים עם בצל
לוקחים 3 בצלים גדולים, קוצצים אותם לפיסות קטנות ומטגנים בשמן זית עד שמתכהה .מנמיכים אש, מכסים במכסה ומאדים כרבע שעה נוספת - לבחוש מידי פעם. שוטפים כוס של גריסים ומוסיפים. בוחשים…
לקריאה נוספת >>

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז