מתכון להכנת קיש בטטה, שיבולת שועל ושקדים, במילוי פטריות ובצל. המאכל הזה נוצר מחיבור שני מתכונים/מאכלים אחרים. התוצאה נפלאה. מרכיבים להכנת הבצק על בסיס בטטות, שיבולת שועל ושקדים כמויות לכ-…
מתכון מיוחד וטעים במיוחד למג׳דרה שבמקום בישול רגיל, מכינים אותה בתנור. המרקם יוצא שונה מהרגיל, ולטובה. או לפחות - הגיוון מובטח. מרכיבים להכנת מג׳דרה בתנור 1 כוס עדשים שחורות…
מתכון להכנת מרק אפונה קרמי המתאים אפילו לקיץ. לא חייבים לאכול אותו חם... מדובר במנת מרקם בעלת השפעה ״מנחמת״ ונעימה... למי שזה מתאים מבחינה בריאותית, ניתן לאכול את המרק עם…
מתכון להכנת מאפה בצק חומוס ממולא בחומוס, פטריות וירקות. וכך נראה מאפה על בסיס בצק חומוס עם מספר גרסאות מילוי מעט שונות: המרכיבים הדרושים להכנת מאפה חומוס ממולא לבצק: 2…
ראגו פולנטה מחשמל - כך מכנה את המתכון ד״ר בולסוויץ בספרו המומלץ ״מהפיכת המיקרוביום״. וכך הוא מציג את המאכל בספר: ״פולנטה קרמית היא מזון מנחם ומשביע, במיוחד בשילוב הראגו המהיר…
טופו הינו מוצר בריא מסויה. תהליך הכנת הסויה הינו טבעי, וניתן אף לעשות את זה בבית. תהליך הכנת הטופו אומנם יחסית פשוט, אבל יש צורך בתשומת לב וסבלנות. עבור מי…
מתכון להכנת עוגיות על בסיס קמח טף יחד עם כמות נדיבה של חמאת בוטנים מפנקת. ניתן לקרוא כאן גרסה אחרת של עוגיות טף, המכילה גם שיבולת שועל וקינמון, או גרסה…
מתכון להכנת תבשיל אורז עם פטריות וערמונים. מכינים את זה בתנור! שילוב של מזון עשיר בפחמימות מורכבות (אורז), יחד עם מזונות שיחסית עשירים בחלבון (פטריות) ושומן (ערמונים). המרכיבים פשוטים ונגישים.…
מתכון להכנת פילאף אורז בר, אגוזי פקאן ופירות גוג'י, מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן. אומנם אורז בר אינו בדיוק סוג של אורז, ואפילו לא סוג של…
מתכון להכנת זוקיני בציפוי פריך ורוטב עגבניות-כוסברה, שניתן להמירו לפטרוזיליה עבור מביני דבר... להכנת זוקיני טבעוני פריך וטעים יש צורך במרכיבים הללו *כמויות לתבנית גדולה. 1 זוקיני גדול וארוך 3…