האם ישנם דגים בריאים בקופסת שימורים?

אכילת מזון שנשמר בקופסת שימורים זו תמיד פשרה בריאותית, אבל בחלק מהמקרים – פשרה סבירה בהחלט.

לגבי דגים מקופסת שימורים, כאן בהמשך אמליץ על כמה מותגים שלהבנתי סבירים בהחלט, אך תחילה כמה דברים שיש לקחת בחשבון.

  1. יש לזכור שבניגוד לעבר, בקופסאות השימורים של היום לא משתמשים (כמעט) בחומרי שימור, אלא מסתמכים על רמת איטום וואקום מאוד גבוהים. כך על פי הבנתי.
  2. עלינו להיזהר מקופסאות שימורים מגולוונות – אלה שיש בהן כיסוי לבן בחלק הפנימי. למיטב ידיעתי, לפחות במרבית הפעמים, מדובר בטכניקה המערבת שימוש בחומר מאוד לא בריא בשם ביספינול איי – BPA. ניתן לקרוא בקישורים הבאים עוד על הסכנות שבביספינול איי במחקר, וגם כאן – חשש מביספינול איי על ידי רופא מוביל.
  3. תמיד עדיף טרי, גם כשמדובר בדגים. אבל הבעיה היא שדגים בריאים גדלים במים עמוקים וקרים – מה שאין לנו כאן במזרח התיכון…
  4. אופציה נוספת לדגים לא טריים הם דגים קפואים. זו גם פשרה בריאותית, אבל סבירה. במקרה זה, חשוב להקפיד להימנע מרכישת דגים קפואים שמקורם בסין. כתבות תחקיר שפורסמו בארץ חשפו בעיות קשות באיכות דגים אלה.
  5. מומלץ מאוד לבחור דגים מתוך הרשימה של הדגים הטובים ביותר שיש כיום בארץ. מכירים דג בריא נוסף שניתן להשיג בארץ? אשמח לשמוע על כך כאן למטה בתגובות או במייל אישי.

 

בשנים האחרונות אני מוצא כמה מותגים של קופסאות שימורים של דגים בריאים, אשר כוללים ברשימת המרכיבים רק 3 מרכיבים:

  1. הדג עצמו.
  2. מים או שמן זית בכבישה קרה. מאוד חשוב להקפיד על איכות שמן הזית! במרבית קופסאות השימורים, אלא אם כן נרשם במפורש ״כבישה קרה״, מדובר בשמן זית מאוד לא איכותי.
  3. מלח. אגב, די הרבה מלח ועל כן זה לא מתאים לכל אחד.

אלה המותגים שאני מוצא כיום כסבירים ביותר לדגי טונה או מקרל בזשמן זית איכותי:

דגים בריאים בקופסת שימורים

 

וזה מותג של סרדינים פורטוגלים במים:

סרדינים בריאים בקופסת שימורים

 

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז