האם ישנם דגים בריאים בקופסת שימורים?

אכילת מזון שנשמר בקופסת שימורים זו תמיד פשרה בריאותית, אבל בחלק מהמקרים – פשרה סבירה בהחלט.

לגבי דגים מקופסת שימורים, כאן בהמשך אמליץ על כמה מותגים שלהבנתי סבירים בהחלט, אך תחילה כמה דברים שיש לקחת בחשבון.

  1. יש לזכור שבניגוד לעבר, בקופסאות השימורים של היום לא משתמשים (כמעט) בחומרי שימור, אלא מסתמכים על רמת איטום וואקום מאוד גבוהים. כך על פי הבנתי.
  2. עלינו להיזהר מקופסאות שימורים מגולוונות – אלה שיש בהן כיסוי לבן בחלק הפנימי. למיטב ידיעתי, לפחות במרבית הפעמים, מדובר בטכניקה המערבת שימוש בחומר מאוד לא בריא בשם ביספינול איי – BPA. ניתן לקרוא בקישורים הבאים עוד על הסכנות שבביספינול איי במחקר, וגם כאן – חשש מביספינול איי על ידי רופא מוביל.
  3. תמיד עדיף טרי, גם כשמדובר בדגים. אבל הבעיה היא שדגים בריאים גדלים במים עמוקים וקרים – מה שאין לנו כאן במזרח התיכון…
  4. אופציה נוספת לדגים לא טריים הם דגים קפואים. זו גם פשרה בריאותית, אבל סבירה. במקרה זה, חשוב להקפיד להימנע מרכישת דגים קפואים שמקורם בסין. כתבות תחקיר שפורסמו בארץ חשפו בעיות קשות באיכות דגים אלה.
  5. מומלץ מאוד לבחור דגים מתוך הרשימה של הדגים הטובים ביותר שיש כיום בארץ. מכירים דג בריא נוסף שניתן להשיג בארץ? אשמח לשמוע על כך כאן למטה בתגובות או במייל אישי.

 

בשנים האחרונות אני מוצא כמה מותגים של קופסאות שימורים של דגים בריאים, אשר כוללים ברשימת המרכיבים רק 3 מרכיבים:

  1. הדג עצמו.
  2. מים או שמן זית בכבישה קרה. מאוד חשוב להקפיד על איכות שמן הזית! במרבית קופסאות השימורים, אלא אם כן נרשם במפורש ״כבישה קרה״, מדובר בשמן זית מאוד לא איכותי.
  3. מלח. אגב, די הרבה מלח ועל כן זה לא מתאים לכל אחד.

אלה המותגים שאני מוצא כיום כסבירים ביותר לדגי טונה או מקרל בזשמן זית איכותי:

דגים בריאים בקופסת שימורים

 

וזה מותג של סרדינים פורטוגלים במים:

סרדינים בריאים בקופסת שימורים

 

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

shalev

  1. למר פוגל היקר האם בחברות אחרות יש בעיה בדגים עצמם שהם פחות איכותיים הדגים או שאתה מתייחס לקופסת שימורים שהיא הבעייתית ולשמן זית שיהיה בכבישה קרה? ז”א במידה ואקנה סרדינים לא מהחברות שציינת למעלה האם הדג פחות איכותי בערכיו?

    1. שלום מיכאל,

      לגבי איכות הדג עצמו – חשוב שהוא יהיה כזה שגדל במים עמוקים וקרים. כמו באוקינוס שליד פורטוגל ומרוקו למשל…

      לגבי איכות הזמן – זה עניין מהותי להבנתי. כשלא רושמים במפורש שהשמן הוא איכתוי ובריא, סיכוי רב שמדובר בשמן זול ולא בריא.

      לגבי הקופסאות – זה תמיד פחות טוב, אבל לא נוראה כבעבר. למיטב ידיעתי, בעבר נאלצו לשים לא מעט חומרי שימור בקופסאות שימורים, ואולם היום תנאי ההגיינה, הואקום ואלי גם החומרים מאפשרים לשמור על מזון בתוך קופסא ללא חומרים משמרים.
      יחד עם זה, יש להיזהר מקופסאות שמצופות בצבע לבן מבפנים, מאחר וסביר שיש שם חומר הורמונאלי בעל פוטנציאל נזק בשם ביספינול-איי.

      בריאות
      אופיר

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז