אריזות מזון עם ביספינול A – לחץ דם ועוד סכנות

ביספינול A נמצא בקופסאות שימורים רבות, באריזות קרטון של משקאות שונים ובמיכלי פלסטיק רבים מאוד. במחקר הזה, שהתפרסם בעיתון רפואי מאוד חשוב, נראים הנתונים החשובים הבאים:
1. לאחר שתיית משקה (סויה) עם אריזה הכוללת ביספינול A, עלתה רמת החומר המסוכן בגוף ב 1600 אחוז!
2. שתיית המשקה עם החומר גרמה לתוצאות רעות בתגובת לחץ הדם.
3. אף כי הדבר לא מודגש במחקר, מעניין לראות ששתיית חלב סויה איכותי הביאה לירידה בלחץ הדם.המסקנה המתבקשת להימנע ככל הניתן מלרכוש מזון ומשקאות באריזות המכילות את החומר המסוכן!!! ישנן אריזות רבות כאלה גם במוצרים טבעיים, וגם בחנויות הטבע!!!

קישור למחקר המקורי
כאן למטה תקציר מהאתר EMED.

ממחקר חתך, אקראי, קטן, עולה כי זמן קצר לאחר שמשתתפים במחקר שתו מפחיות חלב סויה, חלה עליה ברמות BPA (Bisphenol A) בשתן וערכי לחץ הדם הסיסטולי היו גבוהים יותר בהשוואה לערכים לאחר שתיית אותו משקה מבקבוקי זכוכית. ממצאי המחקר פורסמו במהלך חודש דצמבר בכתב העת Hypertension.

ממצאי המחקר מתבססים על עדויות אפידמיולוגיות קודמות, מהן עלה כי בחולים עם ריכוזים גבוהים בשתן של הכימיקאל הנ”ל, סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

מדגם המחקר הנוכחי כלל 60 משתפים מבוגרים (56 נשים ו-4 גברים), עם לחץ דם סיסטולי ממוצע של 134/80 מ”מ כספית, ו-43% קיבלו טיפול ליתר לחץ דם. המשתתפים ביקרו באתרי המחקר שלוש פעמים, במרווחים של שבוע אחד, לאחר צום לילה. המשתתפים התבקשו לצרוך שני משקאות מסחריים של חלב סויה מבקבוקי זכוכית, פחיות, או שניהם.

שעתיים לאחר שתיית חלב סויה מפחיות פלסטיק, הריכוז הממוצע של BPA בשתן היה גבוה יותר ב-1600%, בהשוואה לריכוז לאחר שתית חלב סויה מבקבוקי זכוכית (16.91 מיקרוגרם לליטר לעומת 1.13 מיקרוגרם לליטר). לחץ הדם הסיסטולי הממוצע ירד ב-7.9 מ”מ כספית לאחר שהמשתתפים שתו מבקבוקי זכוכית, אך ירד רק ב-2.9 מ”מ כספית לאחר ששתו מפחיות.

עליה זו בלחץ הדם עשויה להסביר את הקשר בין רמות BPA בשתן ובין מחלות לב וכלי דם שתוארו במחקרים אפידמיולוגים.
העליה של 5 מ”מ כספית בלחץ הדם הסיסטולי שתוארה במחקר הנוכחי עשויה עשויה להביא לעליה בעלת משמעות קלינית בסיכון למחלות לב וכלי דם, דוגמת מחלות לב ומחלת עורקים היקפית, שנקשרו עם ריכוז BPA מוגבר במחקרים אפידמיולוגים קודמים.

מדובר היה בהשפעה חדה, הקשר בין חשיפה חוזרת או כרונית ל-BPA ובין מחלות לב וכלי דם עדיין נבחן במחקר אורכי אחר. למרות זאת, החוקרים מסכמים ווכתבים כי מהנתונים עולות עדויות משמעותיות לפיהן BPA עשוי להשפיע משמעותית על הסיכון הבריאותי והם קוראים לנקוט מאמצים נוספים להגבלת החשיפה.


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז