״גורם סיכון חדש״ למחלות לב ומוח

סיבה נוספת להפחית את צריכת המזון מהחי

בויינט פירסמו תוצאותיו של מחקר חדש המצביע על כך שהמצאות מולקולה ספציפית-TMAO (טרימתילאמין אן-אוקסייד) המיוצרת ע״י חיידק המעי מנבא עלייה של 600 אחוז בסיכון לסבול ממחלות לב, ולהעלות סיכון לבעיות רבות נוספות.

כיצד נוצר המטבוליט TMAO?

מה שמדהים הוא שנוטים לא לתת תשומת לב מספקת לכך שחיידקי המעי מייצרים מולקולה זו לאחר אכילת בשר, חלב וביצים… מזונות אלה מכילים בתוכם מרכיבים נוספים שנקשרו לעלייה בסיכון למחלות אלה ולאחרות, ואולי המסקנה המתבקשת היא להמעיט בצריכתם.

מכל מקום, אולי מתפתחת כאן בדיקה מקדימה טובה, שאולי תעלה את המודעות לגבי מה שחשוב באמת.

 

עדכון 2022: המטאבוליט TMAO קשור בסכנות בריאות רבות

סקירת מחקרים מקיפה העריכה את הקשר בין מולקולת TMAO לבין שלל מחלות. התוצאות המדהימות מצאו כי רמות גבוהות של TMAO מעלות את הסיכון למצבים הבאים:

  • תמותה מכל גורם
  • תמותה מגורמים קרדיווסקולריים
  • אירוע קרדיווסקולרי משמעותי
  • יתר לחץ דם
  • סוכרת
  • פגיעה בקצב הסינון הכלייתי.

גם במאמר מדעי חשוב זה, מציינים את הקשר בין אכילת מזונות מהחי לבין עלייה ברמות ה TMAO והסכנות הנלוות אליו.

עוד מחקר נוסף מ 2022 מראה כי חשיפה ל – trimethylamine N-oxide מעלה סיכון למחלות כלי דם, מוח ולב. עיקרי התוצאות מצביעות על עלייה של 22% לסבול ממחלות לב ומוח קשות, עם כל עלייה במנת בשר ליום.

תירצו להישאר מעודכנים בנעשה בעולם הבריאות? הרשמו לאתר וקבלו עידכונים שוטפים, גישה למתכונים ולתכנים נוספים העוסקים בבריאותכם היומיומית

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז