״גורם סיכון חדש״ למחלות לב ומוח

בויינט פירסמו תוצאותיו של מחקר חדש המצביע על כך שהמצאות מולקולה ספציפית המיוצרת ע״י חיידק המעי מנבא עלייה של 600 אחוז בסיכון לסבול ממחלות לב, ולהעלות סיכון לבעיות רבות נוספות.

מה שמדהים הוא שנוטים לא לתת תשומת לב מספקת לכך שחיידקי המעי מייצרים מולקולה זו לאחר אכילת בשר, חלב וביצים… מזונות אלה מכילים בתוכם מרכיבים נוספים שנקשרו לעלייה בסיכון למחלות אלה ולאחרות, ואולי המסקנה המתבקשת היא להמעיט בצריכתם.

מכל מקום, אולי מתפתחת כאן בדיקה מקדימה טובה, שאולי תעלה את המודעות לגבי מה שחשוב באמת.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז