״גורם סיכון חדש״ למחלות לב ומוח

סיבה נוספת להפחית את צריכת המזון מהחי

בויינט פירסמו תוצאותיו של מחקר חדש המצביע על כך שהמצאות מולקולה ספציפית-TMAO (טרימתילאמין אן-אוקסייד) המיוצרת ע״י חיידק המעי מנבא עלייה של 600 אחוז בסיכון לסבול ממחלות לב, ולהעלות סיכון לבעיות רבות נוספות.

אך איך המולקולה הזו נוצרת בכלל?

מה שמדהים הוא שנוטים לא לתת תשומת לב מספקת לכך שחיידקי המעי מייצרים מולקולה זו לאחר אכילת בשר, חלב וביצים… מזונות אלה מכילים בתוכם מרכיבים נוספים שנקשרו לעלייה בסיכון למחלות אלה ולאחרות, ואולי המסקנה המתבקשת היא להמעיט בצריכתם.

מכל מקום, אולי מתפתחת כאן בדיקה מקדימה טובה, שאולי תעלה את המודעות לגבי מה שחשוב באמת.

תירצו להישאר מעודכנים בנעשה בעולם הבריאות? הרשמו לאתר וקבלו עידכונים שוטפים, גישה למתכונים ולתכנים נוספים העוסקים בבריאותכם היומיומית

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז