תאריך הפרסום:

תזונה לגיל המעבר

תאריך הפרסום:

גיל המעבר אצל נשים מתאפיין במגוון סימפטומים, ובעיקר גלי חום, הזעות לילה, הפרעות שינה, שינויים בעור ובשיער ושינויים במצב הרוח. העובדה שישנם מקומות בעולם בהם הסימפטומים הללו נדירים מאוד, מעלה את האפשרות שאורח החיים עשוי להשפיע. לשאלת הגנטיקה בהקשר זה, נותנים מענה המחקרים ההתערבותיים המראים כי נשים יכולות להשפיע על מצבן על ידי שינוי אורח החיים בכלל, ותזונה בפרט. אציג כאן כמה מהמחקרים והנתונים בנושא, ובסיום מאמר זה מופיע סרטון קצרצר המציג כמה מהמחקרים החשובים לגבי הקשר בין תסמיני גיל המעבר לבין תזונה.

 

פיטואסטרוגנים, סויה, פשתן, גלי חום ועוד סימפטומים של גיל המעבר

הסטטיסטיקה המוכרת היא שנשים מיפן, וממה שאני מכיר ממחקרים בעיקר נשים מהאי אוקינאווה עליו למדתי רבות, סובלות הרבה פחות מתסמיני גיל המעבר יחסית לנשים במערב. ההסבר הנפוץ לתופעה זו הוא אכילה מוגברת של מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים בריאים הידועים ביכולתם לאזן השפעה הורמונלית.

המזון המוכר ביותר באשר לתכולת הפיטואסטרוגנים שבו, כמו גם השפעתו הטובה על תקופת המנופאוזה הינו סויה. מאמר שפורסם באחד מעיתוני הרפואה-תזונה הטובים בעולם, סוקר את השפעות מזונות הסויה על נשים בגיל המעבר.

היתרונות העולים מהמחקר:
🙂 הפחחת גלי חום.
🙂 שיפור בערכי ה- “כולסטרול רע”
🙂 הורדת הסיכון למחלות לב.
🙂 הפחתת הסיכון להישנות סרטן השד.

לצד אלה, נמצאו גם נתונים סותרים ולא חד משמעיים לגבי היכולת לחזק את העצמות.

גם המחקר שמתואר בקישור הבא, מראה כי לתזונה טבעונית דלת שומן מועשרת בסויה ישנה השפעה מיטיבה על תסמיני גיל המעבר.

אבל זה לא רק סויה איכותית שעשויה להועיל עבור נשים בגיל המעבר, אלא גם זרעי פשתן. מחקר מדהים בתוצאותיו, המוצג בסרטון שבהמשך, מראה תוצאות טיפוליות שטרם ראיתי בעבר. על פי אותו מחקר, הוספת 2 כפיות פשתן ביום לתפריט של נשים בגיל המעבר, הביא לשיפור סימפטומים הדומה לאלה המושגים בעזרת טיפול הורמונלי חילופי לגיל המעבר. יש לזכור ששימוש בזרעי פשתן אינו מתאים לכולם, ויש לדעת היטב כיצד להשתמש נכון בזרעי פשתן כפי שמוסבר בקישור.

 

דגשים תזונתיים נוספים לטיפול טבעי בגלי חום ובתסמיני גיל המעבר

בסקירת המחקרים המתוארת בסרטון שבהמשך, מציג ד״ר גרגר כמה מחקרים המצביעים על כך שישנם עוד כמה עקרונות תזונה שעשויים לתרום לנשים בגיל המעבר. אלה הם כמה מהעקרונות התזונתיים שכנראה יכולים לעזור:

  • תזונה עם מרכיבים מאזני דלקת. או בשם אחר – תזונה אנטידלקתית.
  • תזונה עשירה בנוגדי חימצון וענייה במרכיבים בעלי פוטנציאל מחמצן.
  • מחקרים רבים מראים שתזונה המבוססת על מזונות מהצומח מוצלחת יותר גם לגבי תקופת גיל המעבר.
  • אכילה מרובה של ירקות ופירות כנראה עוזרת לדחות את הופעת הסימפטומים.

 

להלן הסרטון הקצרצר בו מציג רופא את עיקרי המחקרים לגבי השפעתה של תזונה על תסמיני גיל המעבר וגלי חום. ניתן להגדיר ״כתוביות״, ואז לבחור את השפה העברית לקבלת תרגום.

 

 

אני מרגיש צורך לציין, שרבים מהמחקרים כאן מציגים תמונה מאוד אופטימית לגבי השפעתה של תזונה על הסימפטומים של גיל המעבר. בפועל, ליוויתי לא מעט נשים עם מצבים דומים, ובמרבית המקרים ראיתי שיש צורך גם בצמחי מרפא על מנת להשיג שיפור ניכר בסימפטומים. בנוסף, אני מכיר כמה וכמה נשים שאוכלות בריא ועדיין מתמודדות עם כמה סימפטומים הקשורים בגיל המעבר. אף אחת מהן לא סובלת קשה, אולם נראה שהאוכל בלבד אינו מהווה ״הגנה״ מושלמת בנושא זה. להבנתי, היעילות הרבה ביותר של תזונה עבור תקופת המנופאוזה נובעת מתזונה בריאה המתחילה שנים רבות לפני גיל המעבר. העיקר התזונתי המועיל מתבסס של אכילת מזון טבעי ובריא, רובו מהצומח, ועשיר בפיטואסטרוגנים בריאים.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז