שלב 9

פטריות ממולאות בבריאות
מרכיבים: כ-12 פטריות גדולות למילוי (או 24 בינוניות) מילוי: כ- 2 כוסות שקדים ללא קליפה 10-8  עגבניות מיובשות מרוככות במים רותחים 1 חב' ערמונים קלופים שליש כוס שמן זית איכותי 4  שיני…
לקריאה נוספת >>
פטריות צלויות על קרם לוביה וקישואים
פטריות: כ-3 סלסלות מיקס פטריות: שימאגי, שמפיניון, פטריות יער, שיטאקי, מלך היער. להלהיט מחבת רחבה נון סטיק עם מעט שמן זית. להקפיץ בווק את הפטריות + שמן זית איכותי תיבול:…
לקריאה נוספת >>
אורז ופטריות
מרכיבים: אורז עגול מלא 3 כוסות שקית פטריות שיטאקה מיובשות (מומלץ להשרות במים 10-20 דקות קודם) 3-4 דפי אצות נורי (לסושי) חתוכים ביד 2 כפיות מלח כף רוטב סויה חומוס…
לקריאה נוספת >>
פטריות מוקפצות – שף בוקששתר
עוד מתכון נהדר מאת השף הנדיב. מרכיבים: חבילה פטריות שימג'י, או "פטריות יער" 4 פטריות פורטבלו בינוניות מיץ מלימון שלם כפית רוטב סויה איכותי ( אפשר דל נתרן או ללא…
לקריאה נוספת >>
סלט מלפפונים ואצות – שף צחי בוקששתר
סלט מלפפונים ואצות פשוט. טעים. בריא. פרטים על סדנאות הבישול הבריא הקרובות מהקישור הזה המרכיבים: 4 מלפפונים קלופים 1/2 כוס אצות וואקמה מיובשות מיץ מ-1/2 לימון כף רוטב סויה טוב,…
לקריאה נוספת >>
מתכון מצולם – ״שווארמה״
גל סנדלר, סטודנטית שלי ובקרוב נטורופתית, מצ׳פרת אותנו במתכון מקסים שנותן עוד אפשרות לשלב פטריות בריאות בתפריט. מדובר בעוד תבשיל שיכול להוות ״מנה עיקרית״ למי שחסרה לו כזו בתוך התפריט…
לקריאה נוספת >>
מרק פטריות בריא
המרכיבים 15 גרם פטריות שיטאקי מיובשות ומושרות במים חמים 20 דקות 1 כוס מים חמים 2 פטריות פורטובלו שטופות ומיובשות, ללא הרגל 2 כוסות פטריות שמפיניון, שטופות ומיובשות, ללא הרגליים…
לקריאה נוספת >>
כוסמת או אורז בתנור
חומרים: 2 כוסות אורז בסמטי או כוסמת 4 כוסות מים חמים 2 חבילות ערמונים בואקום 1 קופסת פטריות שמפיניון 1 בצל קצוץ לקוביות 1/4 כוס סויה איכותית (עדיף תוצרת יפן)…
לקריאה נוספת >>
ארטישוק ממולא בפטריות
מתכון למבשלים מתקדמים. התוצאה מאוד מספקת!!!   משרים במים רותחים פטריות פונגוס מיובשות. מוציאים הפטריות מהמים כשהן רכות ומאדים את התחתיות של הארטישוק על המים האלו בסיר גדול בשכבה דקה…
לקריאה נוספת >>
לחם עדשים עם פטריות שיטאקה
לוקחים עדשים בכמות כלשהיא, שוטפים היטב במסננת. מעבירים לקערה, מכסים במים להשריה של כ-3-4 שעות. כעבור  3-4 שעות שוטפים היטב במסננת.   מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מים כ-1 סנטימטר מעל…
לקריאה נוספת >>

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז