מה זה הפרדוקס הצרפתי?

מה שמכונה ״הפרדוקס הצרפתי״, היא תופעה ״מפתיעה״ המצביעה לכאורה שהצרפתים חובבי החיות (בצלחת), ואוכלי הגבינות השמנות, לוקים בהרבה פחות התקפי לב ותמותה ממחלות לב יחסית למה שצפוי להם לפי נתונים ממחקרים רבים שנעשו במדינות שכנות ודומות.
היו הרבה תיאוריות שניסו להסביר את הפרדוקס הצרפתי כמו אהבת העם הצרפתי ליין, רכישת אוכל טרי כל ערב, אכילה איטית ונינוחה, או שאולי בכלל יסתבר יום אחד שאכילת בגט ודיבור צרפתית מגינים על בריאות הלב (-:
אבל האמת פשוטה בהרבה – הפרדוקס הצרפתי לא באמת קיים
בסרטון הקצר הבא מסביר ד״ר מיכאל גרגר מדוע מדובר בטעות בהכנסת הנתונים התזונתיים הנכונים למחקר, ובנטייה של רופאים צרפתים לא לדווח על תמותת לב בדו״חות הפטירה בצרפת – כך על פי דו״ח של ארגון הבריאות העולמי !?!
מפרופסור רפי קרסו ידידי, שמעתי כבר לפני שנים רבות, שעל מנת שיהיה רשום בתעודת פטירה של צרפתי שהוא מת ממחלת לב, צריכים להתרחש אחד משני התנאים הבאים: או שנעשתה לו נתיחה שלאחר המוות שאיששה שמדובר במוות ממחלת לב. או שהנפטר סבל מאירוע לב בבית החולים, ונפטר תוך כדי נסיונות להציל את חייו. זאת אומרת, שחולה לב צרפתי שמת מהתקף לב מחוץ לבית החולים, ומשפחתו לא הסכימה/רצתה נתיחה לאחר המוות – סיבת המוות שלו תתועד כ״לא ידועה״…
ואם ישנן תהיות לגבי בריאות היין, הנושא אכן מורכב ואינו חד משמעי. מה שבטוח הוא שלשתיים אלכוהול, אפילו יין, ישנן סכנות לא מעטות – גם בצריכה מתונה. ניתן לקרוא גאן על יין ושבץ מוחי, ומכאן על יין וסיכון לסרטן. מבאס…
בריאות לרוב,
אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז