האם לדעתך חשוב לאכול ירקות ופירות אורגנים?

תודה על השאלה. אכן רבים שואלים אותי עד כמה חשוב להעדיף ירקות ופירות אורגניים והנושא מעט מורכב.

אצרף כאן כמה קישורים למידע מפורט יותר, ובסוף ארשום את המלצותיי.

מבחינה מחקרית, ישנם כמה פרסומים מדעיים שמראים את החשיבות של העדפת מזונות אורגנים, ויש כאלה שלא. כתבתי על זה פוסט בעבר שכלל כמה דוגמאות: ״אורגני – כדאי לי או רק יקר לי?״. אוסיף לזה שכמה כתבות ״תחקיר״ שנעשו גם בארץ ניסו לבדוק האם מזונות אורגניים מכילים יותר או פחות ויטמינים ומינרלים, בעוד שזו ממש לא הנקודה החשובה. היתרון של ירקות, פירות ומזונות אורגניים אמור להיות בעיקר בזה שהם יכילו הרבה פחות חומרים בעלי פוטנציאל נזק, כמו ריסוסים, חומרי הדברה, משפרי גדילה וכדומה. בנוסף, מזונות אורגניים אמורים להיות ללא הנדסה גנטית.

לעניין המצב בארץ, ארגון ״אדם טבע ודין״ עשה בעבר סקר מעניין שבדק את כמות חומרי ההדברה הנמצאים בירקות ובפירות הנמכרים בארץ. בקישור ניתן לקרוא את הסקר, ולהתרשם בין השאר מרשימות ברורות של עשרת הנקיים ביותר, עשרת המזוהמים ביותר וכדומה.

בקישור הבא ניתן לקרוא מאמר שמתייחס ומנתח במידה מסויימת את הממצאים של אותו סקר.

מאמר עמדה חדש יותר של אותו ארגון פרסם הצהרה עם כותרת דרמטית: ״מדינת ישראל מפקירה את הציבור בכל הנוגע לחומרי הדברה רעילים״. גם זה שווה קריאה עבור מי שמתעניין מאוד בתחום.

 

בשורה התחתונה, למיטב הידע והנסיון שיש ברשותי כיום, הכי חשוב זה להמשיך לאכול ירקות ופירות לרוב. אלה המזונות העומדים בבסיס כל תזונה טובה. יש לזכור שמזונות מהצומח נקיים ובטוחים בהרבה מכל מזון שמגיע מעולם החי ונמכר במרכולים בארץ.

מי שרוצה ויכול, כדאי להקפיד על פירות וירקות אורגניים כי הם בטוחים יותר. ומנסיוני -טעימים יותר.

דרך ביניים הגיונית היא להבין, בזכות הסקר שתואר כאן קודם, אילו ירקות ופירות ״מועדים לפורענות״ ואילו בטוחים יותר, ובהתאם לכך להחליט מה קונים אורגני ומה לא.

מבחינה כספית, רכישה ישירה מחקלאים אורגניים, דרך קואופרטיבים ו/או דרך אתרי אינטרנט שמרכזים את הנושא – מוזילה מאוד את העלויות ותורמת לכולם.

 

בריאות לרוב

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז