האם טחינה זה בריא או לא? מה היתרונות והחסרונות של אכילת טחינה?

בטחינה ישנם מרכיבים בריאים, ובריאים פחות.

 

היתרונות של טחינה משומשום מלא:

  1. זה אוכל טבעי וראשוני, שעבר תהליך עיבוד קל בלבד.
  2. שומשום עשיר במינרלים כמו ברזל וסידן, כך שלמי שחסר -זה עשוי להועיל.
  3. עשירה בפיטוסטרולים
  4. טעים לרוב האנשים!

החסרונות היחסיים של טחינה:

  1. מכילה הרבה אומגה 6, שזו חומצת השומן שמתחרה באומגה 3 החשובה כל כך לבריאות.
  2. ישנם רבים שאלרגים לטחינה, בלי שהם אפילו יודעים זאת.
  3. מכילה הרבה זרחן שפוגע בסידן.
  4. לפי הרפואה הסינית, זה מזון מעודד יצירת ליחה (בהיבט הסיני).

בשורה התחתונה, עבור מי שלא רגיש לטחינה/שומשום, אפשר לאכול ממנה במתינות. ואכן עדיף טחינה מלאה מטחינת רחיים. מי שרוצה ללכת יותר ״על הצד הבטוח״ – חשוב להקפיד לאזן את אכילת הטחינה בצריכה מספקת של אומגה 3 על מנת לאזן את החיסרון בטחינה (עשירה באומגה 6 -חומצת השומן המתחרה).

ואם מחפשים ״תחליף״, אין כמו ממרח שקדים איכותי…

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז