ראגו פולנטה מחשמל – כך מכנה את המתכון ד״ר בולסוויץ בספרו המומלץ ״מהפיכת המיקרוביום״. וכך הוא מציג את המאכל בספר:
״פולנטה קרמית היא מזון מנחם ומשביע, במיוחד בשילוב הראגו המהיר שלנו מירקות איטלקיים ועדשים… נסו את הראגו הזה עם פרמזן גרעיני דלעת, רוטב במרקם גבינתי שהולך עם כל דבר החל בפסטה ועד פולנטה ופופקורן.״
כמויות מומלצות להכנת 2 מנות ראגו פולנטה עם פרמזן טבעוני*
*יש לשים לב שלרשימת מרכיבים זו יש להוסיף את המרכיבים במתכונים הנלווים אליהם ישנם קישורים מהטקסט.
ראגו מהיר
2 כפיות שמן זית, שמן זית בטעם שום או ציר ירקות
1 כוס עגבניות קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס עדשים מבושלות
2 כוסות תערובת ירקות צלויים בסגנון איטלקי
½ כפית אורגנו מיובש, או יותר לפי הטעם
½ כפית בזיליקום מיובש, או יותר לפי הטעם
פתיתי פלפל אדום גרוס (לא חובה)
פולנטה
½1 כוסות חלב שקדים
½ כוס קמח תירס צהוב
½ כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
פטרוזיליה קצוצה, להגשה
בזיליקום טרי קצוץ, להגשה
הסבר הכנת הראגו פולנטה עם פרמזן טבעוני
להכנת הראגו:
לחמם סיר בינוני על אש בינונית ולהוסיף את שמן הזית. להוסיף את העגבניות וקורט מלח ופלפל שחור. לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות. להוסיף את העדשים, תערובת הירקות הצלויים בסגנון איטלקי, האורגנו, הבזיליקום ושבבי הפלפל האדום (לא חובה). לבשל כ-10 דקות או עד הסמכה, ולערבב מדי פעם. לטעום תוך כדי הבישול כדי לבדוק אם צריך להוסיף עוד מלח, פלפל או עשבי תיבול.
להכנת הפולנטה:
לערבב את חלב השקדים עם ½ כוס מים בסיר בינוני על אש בינונית. כשהנוזל מתחיל לרתוח, להוסיף את קמח התירס והמלח. לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב לא פוסק בכף עץ במשך 10 עד 15 דקות, עד הסמכה. לטעום תוך כדי הבישול כדי לבדוק אם צריך להוסיף עוד מלח או פלפל.
להגשה יש לחלק את הפולנטה לשתי קערות ולהוסיף מעליה את הראגו. לקשט בפטרוזיליה ובזיליקום טריים קצוצים.
באדיבות הוצאת ״פוקוס״.