ד״ר וויל בולסוויץ, מכנה בספר שלו ״מהפיכת המיקרוביום״ את המנה הזו – ״מרק מיסו מסעיר״. אותי באופן אישי, כמעט כל מרק מיסו העשוי מחומרי גלם ראויים מסעיר. ומשמח. ומשביע. וטעים.
ד״ר בולסוויץ ממשיך: ״מיסו הוא משחה שעשויה מפולי סויה מותססים הנפוצה מאוד במטבח האסיאתי. המרק הזה חם, מנחם וטעים.״ ואני מוסיף את המובן מאליו – הוא גם בריא באופן יוצא דופן! ראשית למערכת העיכול, אבל גם למערכת החיסון, לעורקים, ללב ועוד. רק צריך לזכור שהוא עשיר במלח, והדבר לא מתאים לכולם.
מרכיבים דרושים להכנת 2 מנות מרק מיסו
50 גרם אטריות סובה (אטריות כוסמת)
2 כוסות ציר ביומה (אני ממליץ יותר על אבקת דאשי)
1 כף אצות וואקמה
¼ כוס מיסו לבן
½ כוס עלי תרד קצוצים
½ כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
¼ כוס טופו קשה מסונן וחתוך לקוביות
¼ כוס פטריות שיטאקי מושרות במים
הסבר הכנה למרק מיסו
להרתיח מים בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה. לבשל את אטריות הסובה לפי ההוראות שעל האריזה, לסנן ולשטוף במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. להניח בצד.
באותו סיר להרתיח על אש בינונית-גבוהה 2 כוסות מים ואת ציר הירקות. להוסיף את אצות הוואקמה ולבשל על אש נמוכה כ-5 דקות.
לערבב בקערה קטנה את המיסו עם 2-1 כפיות מים חמים כדי לדלל מעט את המרקם לקבלת משחה סמיכה. להניח בצד.
להוסיף לסיר את עלי התרד, הבצל הירוק, הטופו ופטריות השיטאקי. להביא לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 3 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את משחת המיסו, לערבב היטב ולהוסיף את אטריות הסובה. לערבב ולהגיש.
לרגישים במערכת העיכול:
בחלק הלבן של הבצל הירוק יש כמות גבוהה של פרוקטנים (מרכיבים בריאים שאינם קלים לעיכול). יש להשתמש בחלק הירוק בלבד.
לשדרג את המנה: אפשר לפזר מלמעלה זרעי שומשום ו/או רצועות בצל ירוק לקבלת מרקם וטעם משודרגים.
מתכון באדיבות ״פוקוס – הוצאה לאור״ של ספרי בריאות מומלצים.