טורטיות כוסמת עדשים משודרגות

טורטיות כוסמת כבר מוכרות לאנשים רבים, ומי שלא מתחבר ממש לכוסמת – ניתן לראות כאן למטה גרסה מוצלחת על בסיס קינואה.

לאחרונה הופתעתי ושמחתי לטעום ולקבל מתכון לטורטיות טעימות ואף בריאות יותר!

העניין העיקרי בטורטיות הללו הוא שילוב של עדשים כתומות ופרי. העדשים הכתומות מוסיפות חלבון איכותי, ומורידות את קפיצות הסוכר (האינדקס הגליקמי) של הטורטיה. תוספת הפרי, במקרה זה תפוח, מעדנת מאוד את הטעם. התוצאה היא טורטיה טעימה ועדינה, שמתאימה באופן פלאי גם למריחה מהכיוון המלוח (פסטו, ממרח זיתים, אבוקדו עם מלח…), וגם מהכיוון המתוק (חמאת שקדים, טחינה וסילן…).

טורטיית כוסמת עם עדשים כתומות

כאן מיד בהמשך המתכון, אולם מי שרוצה גרסאות נוספות ואף בריאות יותר, מוזמן ליהנות ממתכון ללחם העשוי ממאש מונבט, או למתכון אחר המורכב מכוסמת ירוקה שעועית מאש ומיסו. 

מרכיבים להכנת טורטיות כוסמת ועדשים:

1 כוס כוסמת ירוקה

1.5 כוסות עדשים כתומות

2-4 תפוחים קטנים (או פרי אחר שאוהבים ויכול להתאים)

מעט מלח בריא

1/2 כפית שמן זית.

 

טורטיות כוסמת ועדשים בשלב ההכנה

איך מכינים:

משרים במים את הכוסמת והעדשים למשך כיממה (או לילה ארוך).

טוחנים במעבד מזון את הכוסמת, עדשים ואת התפוחים לאחר הוצעת הגרעינים ושאר החלקים הקשים.

מוסיפים מעט שמן זית ומלח בריא.

מחממים תנור ל 180 מעולות. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה טוב.

שופכים ככף הגשה גדולה מהבלילה בתבנית. משטחים מעט אם יצאה ״גבעה״ גבוה מדי.

מכניסים לתנור לכרבע שעה.

 

עדכון: למי שמאוד קשה עם כוסמת, אפשר להכין טורטיות מקינואה במקום. מדובר בדיוק על אותו מתכון, אבל במקום כוסמת משתמשים בקינואה להכנת הטורטיה הבריאה והטעימה.

הינה תמונה של התוצאה –  טורטיה על בסיס קינואה:

טורטיות על בסיס קינואה

 

 

תודה רבה למיצקין על המתכון, שהועבר אליה מרותם.

 

בריאות

אופיר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז