תאריך הפרסום:

הכנת פולנטה בסיסית

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

לפעמים צריך ללמוד גם את הבסיס. הכנת תבשיל פולנטה יכולה לעזור לגוון את התפריט . לעיתים זה נדרש כשנאלצים להימנע מגלוטן. תירס הוא דגן מזין, אבל קצת ״נהרס״ במהלך שנות התערבות כלכלית בחקלאות המודרנית. כיום התירס עשיר יותר בפחמימות יחסית לעבר. וגם ישנו חשש להנדסה גנטית גסה מדי. אם ניתן להכין את הפולנטה עם גריסי/שבבי תירס במקום קמח, הדבר יהיה מוצלח יותר מבחינת האיזון הסוכרי על כל השלכותיו הבריאותיות. הכנת הפולנטה על בסיס ציר מרק איכותי במקום ״רק״ מים – תהפוך את המנה מזינה הרבה יותר.

מצורף הסבר הכנה לפולנטה בסיסית בזמן התעסקות קצר ביותר, מתוך הספר ״תזונה אינטגרטיבית״ מאת ג׳ושוע רוזנטל.

זמן הכנה: 2 דקות  •  זמן בישול: 30 דקות

מרכיבים דרושים להכנת כשלוש מנות פולנטה:

1 כוס פולנטה (קמח תירס מלא)

3 כוסות מים או מרק

½ כפית מלח אטלנטי גס

 

הסבר הכנה עבור פולנטה בסיסית

מרתיחים את המים או המרק.

מוסיפים את הפולנטה והמלח ומערבבים בעדינות.

מקטינים את האש ומבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות. מערבבים מדי פעם כדי שהפולנטה לא תידבק לתחתית הסיר.

התבשיל מוכן כשהדגנים מתרככים והמים נספגים.

רעיון לגיוון מפתיע: ניתן גם לקלות פולנטה בגריל או במחבת. מעבירים לתבנית אפייה ומצננים במקרר במשך שעה. כשהתבשיל מתמצק פרסו אותו למשולשים וטגנו במחבת עם מעט שמן זית שחיממתם מראש. לחלופין, מרחו שמן וקלו בגריל במשך 2 דקות מכל צד. כדאי למרוח ממרח פסטו!

 

מתכון באדיבות ״פוקוס״ הוצאה לאור.

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז