קשר מורכב בין סוכרת לתזונה צמחית

מחקר חדש רחב ממדים מצא קשר מוכר וטוב בין תזונה צמחית, והפחתת סיכון לסוכרת.

מה שמיוחד ומעניין במחקר הפעם הוא שהחוקרים הפרידו בין נחקרים שאכלו תזונה צמחית בריאה כמו דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, ירקות ופירות, לבין נחקרים שאכלו תזונה צמחית עשירה במשקאות ממותקים, תפוחי אדמה, מזון מעובד ודגנים מעובדים.

התוצאות מאוד ברורת:
1. תזונה צמחית טובה מפחיתה את הסיכון לפתח בסוכרת בכשלושים אחוז לפחות.
2 תזונה צמחית רעה מעלה במעט את הסיכון לפתח סוכרת.

המסקנה היא שתזונה צמחית היא מצויינת, אך אם לא עושים אותה נכון, ואוכלים סוכרים ודגנים מעובדים, אז היא עלולה אפילו להזיק.

ניתן לקרוא בקישור הבא את תקציר המחקר בעברית.

רוצים ללמוד כיצד לנהל את תזונתכם בצורה המיטיבה ביותר? להכיר מגוון מזונות וכיצד משפיעים על בריאותנו? מוזמנים להצטרף לקורס הדיגטלי המקיף וללמוד כיצד להפוך א בריאותכם מ”טובה ” ל”מצוינת”

בריאות ואושר
אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז