קוניאקו – קונג׳אק : מאכל יפני מופלא וטעים

ה –Konjac הוא צמח המכיל כמות רבה מאוד של סיבים תזונתיים טובים, ובעיקר חומר בשם גלוקומנאן. המבנה של השורש מאפשר לו לספוח עד פי 60 מנפחו המקורי, וזו אחת הסיבות שרבים משתמשים בו בשביל איזון הסוכר, הכולסטרול ואפילו ירידה במשקל. מחקר אחד אפילו מרמז על סיוע בהתמודדות עם סרטן ריאות. קולינרית, הוא משמש כחומר בעל מרקם ג׳לטיני להכנת מזונות רבים, ובמטבח היפני פוגשים אותו פעמים רבות כמנה אסטטית וטעימה העומדת בפני עצמה, או כשילוב עם מרכיבי מזון אחרים כחלק ממנה מורכבת. למרות מרקמו הג׳לטיני, הוא לא משמש כקינוח.


מאחר ומרכיבי הצמח כל כך בריאים, בשנים האחרונות כבר עשו ממנו תוסף תזונה לשיפור איזון מערכת העיכול (בעיקר נגד עצירות), כולסטרול, לפידים, סוכר וכסיוע להורדה במשקל.

אני ממליץ בעיקר על אכילת הקוניוקו ופחות כתוסף תזונה. במסע המחקר שלי ליפן, ולאחר מכן עם קבוצות שאני מוביל למפגש והיכרות עם העם הבריא בעולם.

 

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

    1. הי איריס,
      לצערי טרם מצאתי את זה בארץ כפי שמוצאים את זה כמעט בכל מרכול ביפן.
      חייב להודות שלא עשיתי חיפושים נרחבים…
      אני מניח שניתן למצוא את זה בחנויות של אוכל מהמזרח, כמו למשל ״מזרח מערב״.
      אשמח לדעת האם מצאת והיכן.
      בריאות
      אופיר

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז