תאריך הפרסום:

פרוביוטיקה וקורונה: מחקר אופטימי

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

מחקר עשוי היטב כלל מעקב אחר קרוב ל- 300 אנשים לאחר שאובחנו בוירוס הקורונה. למחצית האנשים ניתן תוסף פרוביוטיקה. מדובר במחקר שתוכנן ובוצע ברמה טובה: מחקר התערבות קליני, כפול סמיות, מבוקר ואקראי. המעקב כלל בדיקות ותיעוד המצב הסוביקטיבי והאובייקטיבי של כל המשתתפים במשך 30 יום.

עיקרי הממצאים לגבי תוסף פרוביוטיקה וקורונה:

  • נסיגה מלאה תועדה בקרב כ- 53% מהשתתפים בקבוצה שקיבלה תוסף פרוביוטי (קבוצת ההתערבות), לעומת 28.1% חולי הקורונה האחרים שלא קיבלו תוסף (קבוצת הביקורת).
  • בקבוצת ההתערבות עם הפרוביוטיקה נמדדה ירידה בעומס הנגיפי בחלל האף והלוע, בהסננה הריאתית (הצטברות של גורמים דלקתיים), ובמשך הסימפטומים.
  • בקבוצת ההתערבות נמצאה עלייה מבוהקת בנוגדנים מסוג IgM ו-IgG ספציפיים לנגיף הקורונה.

מחקר חשוב זה מצטרף למחקרים קודמים שרמזו על הקשר בין איזון חיידקי המעי ותגובה טובה יותר לקורונה.

אנו כמובן לא צריכים לחכות למחלה כזו או אחרת על מנת לדאוג לאיזון המיקרוביום שלנו. עדיף לשמור על איזון תחום זה יחד עם מערכת החיסון כל הזמן.

בקישור הבא מידע מסודר כיצד לשמור היטב על מיקרוביום תקין.

 

בריאות וחוסן,

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

bool(true)

2 thoughts on “פרוביוטיקה וקורונה: מחקר אופטימי

    1. שלום נינה,

      תוסף פרוביוטיקה צריך להתאים בצורה אישית. ישנם סוגים שונים שמתאימים לאנשים שונים.

      שני מוצרים יחסית ותיקים שלרוב עושים טוב הם ג׳ארודופילוס וביו-פלוס

      בריאות

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז