זרעי צ׳יה לעומת פשתן

ד״ר מיכאל גרגר, MD, עם עוד סרטון קצר וקולע על נושא חשוב.
מהסרטון והמחקרים הפעם למדתי מספר דברים:
  • גם את זרעי הצ׳יה צריך לטחון (או לפחות למעוך), ולא רק את זרעי הפשתן.
  • אנשים אוכלים צ׳יה כבר אלפי שנים.
  • לפחות על פי מחקרים קליניים עד כה, לצ׳יה אין עדיין תועלת מוכחת וברורה לבריאות. יחד עם זה, רבים ממליצים לצרוך זרעי צ׳יה, גם כתחליף לביצים באפייה כפי שמוסבר בסרטון.
  • לזרעי הפשתן הטחונים (לטחון בבית, ולשמור במקפיא) ישנן הרבה יותר יתרונות מוכחים מחקרית.

את הזרעים הללו ניתן לשלב במטבח הביתי בקלות, בהוספה לסלט, קרקרים או דייסות ועוד.

 

אם תירצו להעמיק את הידע בנוגע לפשתן, צ’יה, זרעים נוספים והשפעתם על בריאותנו, אתם מוזמנים להירשם לקורס הדיגטלי העוסק במצוינות בבריאות, להעשיר את הידע שלכם ולהפוך את תזונתכם מ”טובה” ל”מצוינת”.

 

מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז