זרעי צ׳יה לעומת פשתן

ד״ר גרגר עם עוד סרטון קצר וקולע על נושא חשוב. מצורף כאן למטה.
מהסרטון הזה למדתי שגם את זרעי הצ׳יה צריך לטחון (או לפחות למעוך), ולא רק את זרעי הפשתן. למדתי שאנשים אוכלים צ׳יה כבר אלפי שנים, אך גם ראיתי שלפחות על פי מחקרים קליניים עד כה, לצ׳יה אין עדיין תועלת מוכחת וברורה לבריאות. עדיין כן מומלץ לצרוך זרעי צ׳יה, גם כתחליף לביצים באפייה כפי שמוסבר בסרטון.זרעי הפשתן הטחונים (לטחון בבית, ולשמור במקפיא) יש מצד שני הרבה יותר יתרונות מוכחים מחקרית. פשוט לא כדאי לוותר על התוספת הפשוטה והבריאה הזו בתזונה היומיומית.

 


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז