בשר וביצים מעלים סיכון לשבץ – מחקר רומז

מחקר שעקב אחר אלפי אנשים ונמשך 23 שנה מדווח על מתאם סטטיסטי בין אכילה מוגברת של בשר או ביצים, לבין שכיחות גבוהה יותר לסבול משבץ מוחי.

העדויות המפלילות את הבשר של ימינו כגורם מרכזי להרבה מחלות ובעיות הן רבות. אולם הדעות לגבי ביצים חלוקות. לאכילת ביצים ישנם גם כנראה יתרונות בריאותיים, ולא רק חסרונות. מבחינה מוסרית (טיפול בבעלי החיים) ואקולוגית, הביצים הן בעיה להבנתי. ביצים מתרנגולות שגדלות בחופשיות ואוכלות עשב ולא תערובת דגנים מהווים פתרון אידיאלי: בריאותית, מוסרית ואקולוגית.

ניתן לקרוא כאן למטה את תקציר המחקר כפי שפורסם על ידי "ארגון רופאים למען רפואה אחראית", או להיכנס לקישור זה לקרוא את הסיקור כפי שהופיע ב YNET.

בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת

Meat and Eggs Increase Risk for Stroke

Red meat, processed meat, and eggs increase risk for stroke, according to a study published online in the journal Stroke. Researchers followed the diets of 11,601 participants from the Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC) Study and monitored "protein sources" and stroke incidence rates. The highest intakes of red and processed meat products were associated with an increased risk for total stroke by 41 and 24 percent, respectively, compared with those who consumed the least. In a subanalysis of stroke type, those who consumed the most red meat had a 47 percent increased risk for ischemic stroke, compared with those who consumed the least. Those who consumed the most eggs had a 41 percent increased risk for hemorrhagic stroke, compared with those who consumed the least.

Haring B, Misialek JR, Rebholz CM, et al. Association of dietary protein consumption with incident silent cerebral infarcts and stroke: the ARIC study. Stroke. Published online October 29, 2015.


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז