אי ספיקת לב ותזונה

הדיון סביב חלבון נמצא סביבנו כל הזמן, העיסוק בכמות ואיכות החלבון נוכח היום יותר מאי פעם, אך כמו כל רכיב תזונה, יש לבחון מה הן ההשפעות של צריכת יתר. מחקרים מצביעים על חיסרון אפשרי נוסף לתזונה עשירה בחלבון.

הפעם, נמצא שמי שאכל יותר מזונות עשירים בחלבון, ובעיקר חלבון שמקורו ממוצרי חלב, היה בסיכון גבוה יותר לסבול מאי ספיקת לב.

ניתן לקרוא על כך למשל מקישור זה לגבי עודף חלבון בנשים ואי ספיקת לב, ומהקישור הבא לגבי הקשר בין עודף חלבון לאי ספיקת לב בגברים.

אני מניח שאם היו בודקים קשר למזונות עשירים בחלבון מהצומח כמו קטניות, שקדים ואגוזים – התוצאות היו שונות.

למרות שאנשים רבים בארץ חוששים מחוסר חלבון בתזונה, הבעיה השכיחה והמוסכנת יותר היא עודף חלבון בתזונה.

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז