רציתי את חוות דעתך על בדיקות צואה להתאמת תפריט – day2

מדובר בפרויקט שמתעמק בכיוון מחקר ועשייה מאוד חשוב: השפעת מרכיבי המיקרוביום (״החיידקים הטובים״), על הבריאות של האדם.

אלה שמובילים את הפרויקט טוענים שעשו ניתוח מעמיק של אלפי בדיקות צואה, ולפי הנתונים שגילו, פיתחו אלגוריתם מורכב שמאפשר להם היום להתאים תזונה אישית לכל נבדק.

היתרונות של הפרוקיט הזה הוא בעצם המחקר בכיוון פלורת החיידקים במעי, והנסיון לספק התאמת תזונה אישית ששונה מאדם לאדם.

החסרון הגדול כעת הוא שהנתון היחיד שלוקחים בחשבון הוא השפעת התזונה על רמות הסוכר בדם של הנבדק. רמות הסוכר אכן קריטיות לאנשים המתמודדים עם סוכרת, וחשובות גם לעוד אנשים, אבל זה אינו הנתון היחיד שיש לקחת בחשבון.

כך למשל, יתכן שלאדם יומלץ על אכילת נקניקיה וגלידה, ולהימנע מבורגול ושעועית. כל זאת רק בהתבסס על ההשערה שהמזונות הראשונים פחות יעלו סוכר מאשר האחרים. אבל בפועל, אכילת הנקניק והגלידה סביר שיחמירו את מצב הבריאות, בעוד אכילת בורגול ושעועית דווקא יתרמו לבריאות.

 

ההמלצה שלי, למי שמסוגל לעשות זאת, הוא דווקא לשקול בחיוב לעשות בדיקות אלה, אבל לקחת אותן בערבון מוגבל. כעוד נתון שיכול לעזור.

לדוגמא, הבדיקות הללו, אם הן אמינות, יכולות ללמד אדם אילו מבין הפירות כדאי לו לאכול יותר, ואילו פחות. לאילו קטניות הוא מגיב טוב, ולאילו פחות. וכן הלאה.

להסתמך רק על תוצאות הבדיקות של day2, להבנתי כיום, זה לא מספיק. זה רק עוד נתון שיכול לעזור.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז