מה זה פרה-ביוטיקה? מה ההבדל בין פרהביוטיקה לפרוביוטיקה?

במאמר קצר זה אענה כמיטב יכולתי על כמה שאלות חשובות כמו:
1. מה זה פרה ביוטיוקה, בשונה מפרוביוטיקה?
2. מהם היתרונות הבריאותיים של אכילת מזונות פרהביוטים.
3. באילו מזונות יש מרכיבים פרהביוטים?
מה זה פרהביוטיקה?
המושגים פרהביוטיקה ופרוביוטיקה דומים ולכן מבלבלים.
פרוביוטיקה זה שם כללי לכל אותם ״חיידקים טובים״ אשר מהווים חלק קריטי בתפקוד תקין של מערכת העיכול, מה שמשפיע רבות על מערכת החיסון, אלרגיות, דלקות, וכנראה אפילו איזון סוכר, משקל, חלק מסוגי הסרטן, בריאות קוגניטיבית, התנהגות ועוד.
פרה-ביוטיקה, זה ״האוכל״ (או המצע) הדרוש לשגשוג תקין של החיידקים הטובים.
ההגדרה היותר מקצועית ופשוטה של פרהביוטיקה היא:
״חומרים לא ניתנים לעיכול, שכאשר עוברים במערכת העיכול תורמים להתפתחות סלקטיבית של חיידקים ידידותיים במעי.״
סוגים עיקריים של פרהביוטיקה הינם:
– FOS: fructo-oligosaccharids.
– Lacutulose
– Lactilol
מהם היתרונות הבריאותיים של פרהביוטיקה?
מחקרים שונים, ברמה מדעית משתנה, מצביעים על כך שאכילת מזונות עשירים בפרהביוטיקה עשויים להביא ל:
  • חיזוק מערכת העיכול נגד זיהומים
  • חיזוק מערכת החיסון
  • הגברת תחושת השובע
  • נטרול רעלנים מהתזונה
  • שיפור ספיגת מינרלים
  • שיפור רמות שומנים בגוף
  • שיפור הזמינות של פיטו-אסטרוגנים
  • מניעה וטיפול באקזמות, עצירות ותסמונת המעי הרגיז.
  • מניעת מחלות כבד, דלקת שתן חוזרות וסרטן המעי הגס.
מהם המזונות המכילים מרכיבים פרהביוטים?
מזונות פרהביוטים מומלצים הם בעיקר :
  • אספרגוס
  • בצל
  • שום
  • כרישה
  • ארטישוק ירושלמי
  • שורש עולש (צ’יקורי -ממנו עושים תוספי תזונה)
  • ארטישוק
  • שיבולת שועל
  • קטניות
  • סלק
  • שיפון
  • שעורה
  • בננה
  • חיטה
ד״ר מארק היימן, מונה ברשימה שלו גם זרעי פשתן, טפיוקה (שורש קאסאווה), תפוח, קקאו, אצות ופקעת בשם jicama root.
בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת
shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז