האם פולי קקאו בריאים או מזיקים?

שאלה: "שמעתי בהרצאה של ד"ר עדיאל תל אורן את דעתו שפולי קקאו חיים (RAW) לא בריאים בכלל, בגלל שהם חומרים סטימולנטים – ממריצים. מישהו חקר את הנושא?"

שלום ותודה על השאלה.

אכן בפולי קקאו יש חומרים ממריצים. כך גם בקפה ובעוד כמה מזונות בודדים. על כן מזונות/מאכלים אלה לא מומלצים לצריכה בכמויות גבוהות.
מצד שני, יש לקקאו מרכיבים מאוד בריאים כמו כמות גבוהה של מגנזיום ונוגדי חמצון. כך שיש יתרונות וישנם חסרונות.

נעשו לא מעט מחקרים על קקאו. לצערי רובם על שוקולד עצמו ולא רק על הקקאו. ויש גם ניסיון קליני רב שהצטבר.
ישנם אנשים שרגישים לחומרים אלה, ועל כן הם עלולים לגרום להפרעות שינה, קפיצות רגליים, כאבי ראש, השתנה מרובה, דופק מואץ ועוד. ישנו גם חשש לאיבוד מוגבר של מינרלים מהעצמות. מצד שני, ישנם מחקרים שמראים שמי שאוכל שוקולד מאוד מריר ואיכותי, נהנה מבריאות טובה יותר. לאחרונה אף קראתי מחקרים על מוצרי קקאו בריאים ממש, שהראו שיפור בתפקודים קוגניטיבים.

מי שרוצה ליהנות מקקאו, כדאי מאוד שיבחר ״קקאו – נא״ (RAW). ניתן להשיג פולי קקאו שלמים, שבבים של קקאו (ניבס), אבקת קקאו נא וחמאת קקאו.

ראו כאן בתמונות:

 

וכאן ניתן לראות דוגמא לשוקולד בריא ניתן להכין בבית:

 

למציאה קלה של מתכונים בהם ניתן לשלב קקאו נא איכותי, הקלידו ״קקאו נא״ בחלונית החיפוש שבאתר.

 

מבחינה בריאותית השורה התחתונה היא שמי שאוהב שוקולד, ואינו רגיש לחומרים הממריצים, מוטב שיהנה מדי פעם מאכילת שוקולד איכותי המכיל כמה שיותר מוצקי קקאו (מעל ל 70 אחוז), וכמה שפחות סוכר.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז