האם אומגה 3 משפיע על קורונה?

רמות תקינות של אומגה 3 יחסית לרמות אומגה 6 קריטיות לתפקודי בריאות רבים.

נשאלת השאלה האם רמות אומגה 3 עשויות להשפיע על קורונה? האם שמן דגים עשוי להשפיע על הסיכון להידבק בקורונה? האם אומגה 3 עשויה להשפיע על חומרת המחלה ו/או על הסיכון למות מקוביד 19?

אז כעת, לפחות לחלק מהשאלות – מתחילות להגיע תשובות.

במחקר שפרטיו בקישור זה, בדקו את רמות האומגה 3 אצל 100 מאושפזים עם קורונה.

מתוך 25 החולים עם רמות הכי גבוהות של אומגה 3 בדם – רק מאושפז אחד נפטר.

מתוך 75 החולים עם הרמות הנמוכות יותר של אומגה 3 בדם – 13 אנשים נפטרו.

 

אף כי המספרים נראים מרשימים, יש לציין שמדובר במחקר ראשוני, ושהתוצאות לא היו מובהקות בצורה מספקת מבחינה סטטיסטית.

 

אני מניח שאוכל לעדכן את הפוסט הזה בחודשים הקרובים לכשיתפרסמו מחקרים נוספים.

 

בריאות,

אופיר פוגל, נטורופת

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז