כמעט כל מי שקורא או שומע אותי בתקשורת, באתר ו/או בשאר הפעילויות שלי, שמע כנראה על הערצתי לנאטו. להבנתי כיום, מדובר בהחלט באחד מהמזונות הבריאים בעולם! ניתן לקרוא מקישור זה מדוע אני חושב שנאטו הוא מזון כל כך בריא. מייד מתכון נהדר לנאטו עם אפונה ולימון.
אולם האתגר עם נאטו הוא המראה – טעם – מרקם שלו. מרבית אנשי המערב אינם מורגלים לכל אלה, ולכן נרתעים מלאכול אותו. ניתן לראות בסרטון הקצר הזה כיצד אני מנסה ללמד את פרופ׳ רפי קרסו לאכול נאטו בפעם הראשונה.
לשמחתי, עוד ועוד אנשים מגלים בארץ את הנאטו. מתוארת כאן בהסבר ובתמונות הדרך של חגית נובק המדהימה להנות מהנאטו. ממנה שמעתי בפעם הראשונה על ההגיון בהוספת לימון לנאטו.
הכנה ואכילת נאטו עם אפונה, אורז ולימון
בתמונה, מנת הנאטו מוכנה לאכילה:

המנה הזו כוללת:
כמה כפות של אורז מלא + אורז אדום.
כמה כפות של אפונה ירוקה קפואה שחלטתי במים רותחים וסיננתי.
חצי חבילת נאטו שערבבתי היטב.
מעט חרדל איכותי, מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
תודה לחגית על המתכון והתמונה!
תהנו!