1.5 כוסות צ’אנה דאל (חומוס קטן חצוי וקלוף)
3 כוסות מים
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כף שמן צמחי (לא זית, ועל כן בריאותית הכי מתאים שמן לפתית בכבישה קרה)
הכנה של הצ’אנה דאל:
לבשל עד ריכוך (אפשר בסיר לחץ 25 דקות)
לתבשיל:
לחמם 3 כפות שמן במחבת
להוסיף 1/2 כפית זרעי כמון להשחמה
1 כף ג’ינג’ר קצוץ
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 בצל קצוץ
לטגן עד להשחמה. בריאותית יש להיזהר מטיגון יתר!
במקביל:
1/2 בצל קצוץ
2 עגבניות קטנות
5 שיני שום
1/2 כוס מים
להכניס הכל לבלנדר ולרסק
להוסיף למחבת עם התבלינים ולערבב עד שמתקבלת מן רביכה.
להוסיף 1 כפית גרם מסלה ולערבב
מוסיפים את הצ’אנה דאל עם נוזלי הבישול.
להוסיף עוד כוס מים ולבשל על אש קטנה 7-10 דקות עם מכסה.
בהגשה אפשר להוסיף כוסברה קצוצה, חמאה וזרעי אניס
את המתכון הזה למדתי אצל ראיה בדרמסאלה – הודו
בתאבון – משה