תבשיל צ'אנה דאל – חומוס קטן חצוי וקלוף

1.5 כוסות צ'אנה דאל (חומוס קטן חצוי וקלוף)

3 כוסות מים

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

1 כף שמן צמחי (לא זית, ועל כן בריאותית הכי מתאים שמן לפתית בכבישה קרה)

 

הכנה של הצ'אנה דאל:

לבשל עד ריכוך (אפשר בסיר לחץ 25 דקות)

 

לתבשיל:

לחמם 3 כפות שמן במחבת

להוסיף 1/2 כפית זרעי כמון להשחמה

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/2 בצל קצוץ

לטגן עד להשחמה. בריאותית יש להיזהר מטיגון יתר!

 

במקביל:

1/2 בצל קצוץ

2 עגבניות קטנות

5 שיני שום

1/2 כוס מים

להכניס הכל לבלנדר ולרסק

להוסיף למחבת עם התבלינים ולערבב עד שמתקבלת מן רביכה.

להוסיף 1 כפית גרם מסלה ולערבב

מוסיפים את הצ'אנה דאל עם נוזלי הבישול.

להוסיף עוד כוס מים ולבשל על אש קטנה 7-10 דקות עם מכסה.

 

בהגשה אפשר להוסיף כוסברה קצוצה, חמאה וזרעי אניס

 

את המתכון הזה למדתי אצל ראיה בדרמסאלה – הודו

 

 

בתאבון – משה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז