רול דפי אורז עם מילוי – שפית כרמית אלקיים

חומרים לארבע מנות

12 עלי אורז

למלית:

100 גרם אטריות שעועית (או אורז)

מרינדה לאטריות:

1 כף רוטב סויה

1 כף חומץ אורז

1 כפית גינג'ר טרי מגורד

מעט רוטב צ'ילי או טבסקו

ירקות : (אפשר כרוב לבן ואדום חתוך דק, פלפלים צבעוניים,טופו או עוף)

עלים מצרור כוסברה קטן

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות או לקוביות

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

הכנה

1.        משרים אטריות במים לריכוך. מסננים.

2.        מעבירים לקערה ומתבלים בסויה,חומץ אורז,ג'ינג'ר ורוטב צ'ילי או טבסקו.

3.        משרים על עלה אורז בקערת מים קרים לדקה עד לריכוך ומנחים על מגבת מטבח נקייה.

4.        מניחים על כל עלה מעט כוסברה, מלפפון, בצל ירוק ואטריות ומגלגלים לגליל.

5.        מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. מגישים עם הרוטב.

שפית כרמית אלקיים, סדנת בישול בריא, ספטמבר 2012

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז