קפוסטש רטש

הקדמה

המתכון הוא למאפה מלוח דמוי שטרודל וממולא בכרוב.

לפני שהמתכון הפך לבריא (על ידי המהדרים) עשו אתו מעלה בצק אחד ענק שמקופל למעין בצק עלים ניתן לראות דוגמא כאן…  וברוב המיקרים מבצק עלים או פילו.

ניתן להכין על בסיס מילוי הכרוב אטריות (קפוסטש קוצקה) או להגיש את המילוי כסלט.

טעים מאוד…

 

החומרים:

דפי אורז

כרוב לבן (ניתן גם אדום)

מלח (דל נתרן ורב אשלגן)

פלפל

שמן קנולה איכותי

 

אופן ההכנה:

הכנת המילוי:

חותכים את הכרוב לרצועות דקות במעבד מזון או בסכין כפי שמכינים סלט כרוב. מכניסים את הכרוב הפרוס לקערה ומפזרים מלח ומערבבים, הכרוב צריך להיות מלוח.

ממתינים שעה-שעתיים, ובעזרת שתי הידיים סוחטים את הנוזלים מהכרוב חופן חופן ומעבירים את הכרוב לסיר שטוח להמשך ההכנה.

מוסיפים 4 כפות שמן ופלפל שחור ומתחילים לטגן את הכרוב על אש גדולה תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב.

בסיום ההכנה של המילוי מניחים לו להתקרר.

 

יצירת השטרודל:

על גבי מגבת מטבח גדולה או מפת שולחן פורסים לרוחב 3 דפי אורז לאחר הרטבתם במיים פושרים כאשר ישנה חפיפה בין הדפים.

פורסים 3 שורות כאשר ישנה חפיפה בין השורות ונוצר דף גדול של אורז.

לאורך הצד הקרוב אליכם מפזרים את מילוי הכרוב בגובה של 2-3 סמ' וברוחב של כ8-10 סמ'.

מתחילים לגלגל את השטרודל כאשר בכל קיפול מברישים את דפי האורז בשמן קנולה. ניתן להבין את תהליך הגילגול בסוף וידאו זה…

 

מחממים תנור לחום גבוה, מכניסים את השטרודל לתבנית מרופדת נייר אפיה ומכניסים לתנור עד להפיכת הדפים לפריחים.

 

אמיר בשן בוגר סדנת קיץ 2012

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז