פשטידת זוקיני ועגבניות

מתכון ללזניה / פשטידה על בסיס זוקיני ועגבניות ללא גלוטן

 

מרכיבים:

*חומרים כאן לכמות של 3 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"מ עם תחתית מתרוממת.

3-2 זוקיני דקים פרוסים לפרוסות דקות עגולות (רצוי במנדולינה)

20 עגבניות שרי (רצוי תמר) חתוכות לפרוסות דקות עגולות

18 דפי אורז מלא עגולים בקוטר 20 ס"מ

ממרח טופו עגבניות מיובשות

ממרח קשיו

 

הכנה:

לחמם תנור מראש ל-180 מעלות.

לשמן תבניות ולהניח פרוסות זוקיני ועגבניות – מעגל חיצוני ובתוכו מעגלים פנימיים צפופים.

לסדר מעגל של פרוסות זוקיני (כל אחד מכסה חצי מזה שאחריו, סביב השוליים הפנימיים של התבנית.

פרוסות זוקיני בתבנית

זוקיני ועגבניות בתבנית לפשטידה

 

להניח בעדינות מעל – שכבה דקה של ממרח קשיו (כחצי ס"מ,בערך 3 כפות גדושות).

להניח שני דפי אורז במים לכמה שניות, וכשהם מתחילים להתרכך (לא יותר מדי!) להניח אותם על צלחת (אחד על השני ליצירת שכבה יותר עבה) ולמרוח שכבה דקה של גבינת טופו מהקצה התחתון ועד למרכז. לגלגל כמו שמגלגלים ספרינג רול. ליצור עוד שני רולים כאלה ולסדר אותם מעל שכבת גבינת הקשיו – מעגל חיצוני וספירלה בפנים.

ממרח טופו על דפי אורז

 

גלגול ממרח טופו בדף אורז

 

גליל דף אורז עם ממרח טופו

 

למרוח מעל דפי האורז הממולאים עוד שכבת ממרח קשיו, ומעליה לסדר מעגלים של פרוסות עגבניות וזוקיני מהמרכז החוצה, כך שכל אחד מכסה חלק מהקודם, ולהשקיע אותם מעט בממרח הקשיו.

בניית פשטידת זוקיני

 

פשיטת זוקיני עם דפי אורז ממולאים

 

ממרח קשיו על עיגולי דפי האורז והטופו

 

שכבה אחרונה בפשטידת זוקיני

 

לאפות 45-50 דקות.

וכף זה נראה כשזה מוכן:

פשטידת זוקיני מוכנה

 

פשטידת זוקיני בריאה וטעימה

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז