פסטו אפונה – שף צחי בוקששתר

מתכון ממרח פסטו אפונה

צלם: יורם אשהיים

 

מרכיבים לממרח פסטו אפונה

200 גרם אפונה

צרור קטן בזיליקום

3 כפות שמן זית

שן שום אחת

1/2 כוס קשיו

1/2 כפית מלח

וגם מלח לבישול

קרח

 

הכנה:

מרתיחים בסיר קטן מים ומעט מלח, מכנים קערה עם מים קרים ומעט קרח. אפונה קפואה משרים במים קרים 5 דקות, מסננים, מעבירים למים הרותחים ומבשלים דקה עם שן השום – ואז מסננים ומעבירים למי הקרח.

אם האפונה טרייה, חולטים אותה במי המלח 4 דקות, מוסיפים שן שום ומבשלים עוד 1/2 דקה מעבירים למי הקרח ומצננים.

מסננים את האפונה, מעבירים למעבד מזון עם עלי הבזיליקום, השמן והקשיו, שן השום החלוטה ומעט מלח. טוחנים למשחה חלקה ומגישים כמטבל.

 

ותודה לשף צחי בוקששתר על סדנה משותפת מופלאה, ועל הנדיבות בשיתוף המתכון

 

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז