פטריות שיטאקה בחומץ ורוטב סויה

2 שקיות שיטאקה מיובשות

1/2 כוס רוטב סויה איכותי

1/2 כוס חומץ בן יין אדום

3-4 כפות אגבה

הכנה:

חותכים את ה"רגל" של הפטריות, ומשרים במים כחצי שעה או מעט יותר.

מוסיפים בתהליך מים אם צריך עוד, וממתינים עד שהפטריות יהיו רכות מספיק, וניתן יהיה לסחוט אותן.

מעבירים את הפטריות יחד עם מי השרייה למחבת עמוק. מחממים על אש גבוהה ומצמצמים את המים עד שנשאר בערך 1 ס"מ של מים. לקראת הסיום מוסיפים את החומץ, רוטב הסויה והאגבה. תהליך הצמצום נמשך כ 15-20 דקות.

מומלץ לשמור את הפטריות בצנצנת זכוכית במקרר.

אפשר לאכול מיד, אך יותר טעים קר.

טעים מאוד כתוספת למאכלים שונים.

בריא בטירוף (-:

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז