פול ירוק ונבטוטים ברוטב קיצי

פול ירוק ונבטים מוקפצים בלימון וכוסברה בקדירת קיץ קלילה ומרעננת.

המרכיבים:

300 גרם פול ירוק קפוא

1 כוס נבטי מש

½ חבילת נבטים סיניים

2 שיני שום

מיץ מלימון גדול

צרור כוסברה טרייה קצוצה

כ ¼ כפית כמון

כ ¼ כפית כוסברה יבשה

מעט מלח

הנחיות:

מאדים שום במעט שמן זית, מוסיפים את הפול והתבלינים ומעט מים, מקפיצים עד לריכוך הפול. מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול לפי הטעם. מוסיפים את נבטי המש והנבטים הסיניים. מערבבים. מקפיצים כ 5דקות נוספות ומורידים מהאש. מקשטים בכוסברה טרייה.

הנבטת שעועית מש

מכסים את שעועית המש במים ומשרים כ 12 שעות. מסננים את המים במסננת גדולה, שוטפים במים טריים ומשאירים את השעועית במסננת. מניחים על השעועית צלחת ועליה משקולת קטנה (אפשר קופסאת שימורים)ההגיון הוא שהגרגירים מרגישים בלחץ המדמה רגב אדמה ופשוט פורצים החוצה. את המסננת מניחים על צלחת נוספת (לאיסוף שאריות המים) ואת כל המתקן המאולתר מניחים במקום חשוך כמו ארון. מרטיבים את הגרגירים כל מספר שעות (אפשר בוקר וערב) כך שישארו לחים אבל לא ספוגים במים (לכן השארנו במסננת) ומחזירים למקום חשוך. כעבור יומיים שלושה יהיו לנו נבטים לתפארת.

 

שירי אלנבוגן, נטורופתית, תל אביב. 054-7948228.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז