עוגת גבינה מקשיו – שף צחי בוקששתר

מתכון לעוגת גבינה בריאה מקשיו מאת שף בוקששתר עמו אני מעביר סדנאות בישול בריאות מפנקות ביותר. פרטים מלאים מהקישור.

חומרים/מתכון לכ- 8 מנות

משרים 300 גרם קשיו לא קלוי במים קרים, 3 שעות או במקרר ללילה.

מסה עוגת גבינה

מסננים את הקשיו ומעבירים לבלנדר בלי להפעיל

מוסיפים:

מעט מאד גרידת לימון

כף / 25 מ"ל מיץ לימון

קורט מלח בריא

1/2 כפית תמצית וניל טובה / פיסת וניל

כף סירופ מייפל

 

מרתיחים 500 מ"ל מים עם כפית גדושה אגר-אגר תוך ערבוב.

 

יוצקים לבלנדר, טוחנים ויוצקים לתבנית או תבניות אישיות. רצוי להרטיב את התבנית / לרפד בניילון נצמד. מצננים במקרר.

*משאירים מעט חומר בבלנדר, כ- 100 מ"ל.

 

תחתית

50 גרם אגוזים – הכי טוב אגוזי מלך שקולפו במקום

60 גרם שוקולד מריר מעל 86% ללא חלב

(בחירום אבקת קקאו במקום, כף גדושה)

מוסיפים  את השוקולד לשארית החומר בבלנדר וטוחנים. מוסיפים את האגוזים וטוחנים בפולס, עד שהאגוזים מרוסקים.

משטחים בזהירות על העוגה בתבנית כדי ליצור שכבה דקה ואחידה.

 

הגשה – הופכים את העוגה. אני מפזר קראנץ קשיו או אבקת קינמון.

 

מתכון באדיבות שף צחי בוקששתר.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז