עוגיות מנדלברוייט

אני מאד אוהבת  את העוגיות היבשות הללו אבל המתכון הרגיל שלהן כולל קמח חמאה וסוכר 3 מרכיבים שאיני מסוגלת ללעכל ושמזיקים לבריאותי. אחרי כמה נסיונות הגעתי למתכון שלא כולל את 3 המרכיבים הללו ומשפחתי שהיא שפן הניסיונות, שיבחה והיללה אז הנה המתכון:

חצי כוס כוסמת מונבטת  (השרייה 12 שעות, שטיפה והשהייה בכלי עד להתחלת נביטה ושטיפה).

חצי כוס קמח שקדים

חצי כוס קמח טפיוקה או קמח גרעיני חמניה או קמח אורז

כף חומץ

2 כפות שמן קוקוס

1 ביצה

3 כפות סילאן חרובים או תמרים

חצי כפית סטיוויה נוזלית

כוס מי קוקוס או חלב אגוזים

150 גר אגוזים (שקדים, אגוזי לוז, אגוזי קשיו קלופים)

חצי כוס חמוציות

חצי כוס צימוקים ( לא חייב)

 

הכנה:

משרים את הכוסמת ל- 12 שעות שוטפים ומשהים לעוד כ12 שעות להנבטה)

מערבלים את כל החומרים למעט האגוזים והחמוציות עד שמתקבל מרקם עיסתי.

מוסיפים בפולסים את האגוזים כדי שיתרסקו אבל לא יהפכו לקמח.

מעבירים לקערת קרמיקה או זכוכית ומשהים כ 3 שעות, מעבירים לתבנית משוחה בשמן קוקוס ואופים 45 שקות 180 מעלות ומשאירים את התבנית עד שהתנור מתקרר.

מוציאים את העוגה ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לתנור ומיבשים בתנור מחומם ל-100מעלות כחצי שעה.

מערבלים במיקסר את הקמחים.

מוספים את שאר המצרכים פרט לאגוזים והחמוציות ומערבלים במיקסר

 

בתיאבון

המתכון פותח על ידי נעמי גנזר על מנת שיהיו ללא גלוטן, ללא סוכר וטעימים.

בהזמנה מראש ניתן להזמין לחמים אלה מנעימי שגרה בכפר ורדים: 052-8338068

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז