מתכון משודרג לספרינג רולז בריאים עם סטייל
חומרים:
-דפי אורז עגולים (הסוג הגדול)
-אפשרויות לירקות ותוספות:
רצועות מלפפון, גזר (דק בקולפן), סלק, כרוב סגול, שעועית ירוקה, פלפל אדום/כתום, בצל ירוק, כוסברה, חסה, נבטים, בטטה מאודה ועוד.
אפשרויות לתוספות: רצועות טופו (אפוי אחרי השריה במרינדה או מוקפץ בשמן שומשום עם רוטב סויה, ואפשר גם שום ותבלינים), אטריות אורז מלא כמו בתמונה (מספיק להשרות כשעה במים קרים ולסנן), אטריות שעועית (להניח במים רותחים לכמה דקות עד שמתרככות, לסנן ולהעביר סכין משוננת הלוך ושוב כדי לקצר אותן. לפזר עליהן רוטב סויה), ממרח קשיו.
חומרים לרוטב: חצי כוס רוטב סויה איכותי, כפית.
חמאת בוטנים טבעית ללא מלח
מיץ מחצי לימון.
הכנה:
מכינים מראש את כל הירקות והתוספות שרוצים ואת הרוטב.
להכין קערה גדולה עם מים להשריית הדפים, צלחת להניח עליה כשמוציאים מהמים, ומגש לרולים.
שמים דף אורז במים לעשר שניות בערך (או שני דפים לשכבה כפולה וחזקה יותר) – עד שהוא מתחיל להיות גמיש אך לא רך מדי. מוציאים ומניחים על צלחת. מסדרים בשליש התחתון שורה של ירקות ותוספות, ומגלגלים כמו בתמונה. להניח רולים על מגש במרווחים, שלא יידבקו.
*לחתוך באלכסון להגשה בסטייל 🙂
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883