סלט עדשים, אורז וטופו בדרסינג קמבוצ'ה – שף בוקששתר

מתכון לסלט ירוקים ועדשים שחורות מונבטות עם אורז אדום ופיסות טופו בדרסינג קמבוצ'ה.

שילובים בריאים ומיוחדים שכאלה אפשר ללמוד מצחי שופע הרעיונות, איתו אני זוכה להעביר סדנאות בישול בריאות במיוחד עליהן ניתן לקרוא בקישור.

 

כמות ל- 6 מנות נדיבות:

300 גרם – ½ ק"ג  אורז אדום, רצוי תוצרת אוסטרליה.

צרור פטרוזיליה

צרור בצל ירוק פרוס

½ צרור כוסברה אם לא שונאים

עוד עשבי תיבול שיש בבית – ארוגולה, ריחן, עירית …

2 כוסות עדשים שחורות מונבטות

גרידה מ-2 לימונים

1 קוביית טופו טבעי

½  כוס שמן זית טוב

½  כוס חומץ תפוחים או קמבוצ'ה

כף משחת מרק מיסו

 

הכנה:

את האורז שוטפים במים רבים, בסיר גדול. מסננים ושוטפים. מבשלים בסיר עם מים – האורז מוכן כשחלקו מתחיל "להפתח" בקצוות. מסננים שוב ושוטפים במסננת.

מכינים דרסינג משמן הזית, המיסו והחומץ. מערבבים עד שהמיסו נמס לגמרי. חותכים את הטופו לקוביות 1 X1 ס"מ ומשרים ברוטב..

מכאן הכל פשוט: את על עשבי התיבול קוצצים גס, מעבירים את האורז לקערה גדולה ומערבבים בעשבי התיבול. מוסיפים את העדשים, הגרידה הטופו עם הרוטב, עוד ערבוב קטן, ומוכן.

 

חומץ קמבוצ'ה הוא משקה קמבוצ'ה שמניחים בחוץ עד שיחמיץ ממש. חשוב לסנן בכל שימוש. ואם אין? חומץ תפוחים, כמובן.

 

מתכון באדיבות שף צח בוקששתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז