סלט סורימי ואבוקדו על מצע עלי ארוגולה

רגע לפני המתכון, חשוב להבין מה זה סורימי:

לפי הרשום במרשתת סורימי הוא בשר דג בשם Alaskan Pollock אשר מגיע מחופיה של אלסקה הקפואה. בשר הדג דומה מאוד במרקם ובטעם לבשר של סרטנים- לכן ניתן למצוא אותו גם תחת השם imitation crab. הוא מגיע לרוב בצורת מקלות בצבע לבן-אדום. נכתב עליו שהוא מתאים לכל סוגי הבישול במיוחד לסלט קר. ניתן למצוא עם הכשר.

וכעת למתכון, מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן.

רשימת המרכיבים:

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 15 דקות I זמן בישול: 4 דקות

250 ג’ סורימי כשר חתוך לרצועות (“אצבעות”)

קורט מלח ים

½ כפית אבקת צ’ילי

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

½ פלפל אדום, קצוץ

4 בצלים ירוקים, פרוסים

3 כפות כוסברה טרייה

1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות

4 כוסות עלי ארוגולה

1 כוס עגבניות שרי, חצויות

1 כף מיץ ליים

 

דרך ההכנה:

שוטפים את הסורימי ומייבשים בעדינות. בוזקים מלח ואבקת צ’ילי. במחבת טיגון, מחממים ½ כף משמן הזית על להבה בינונית. מניחים בזהירות את הסורימי במחבת ומטגנים מכל צד במשך כ-2 דקות עד להשחמה. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
מערבבים את כל הירקות בקערת הגשה עם שארית שמן הזית ומיץ הליים. מערבבים בעדינות את הסורימי לתוך התערובת ומגישים על מצע עלי ארוגולה. מטפטפים מעל כמה טיפות נוספות של שמן זית.

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 215.5,

פחמימות: 15.2 ג’, סיבים תזונתיים: 4.8 ג’, חלבונים: 15 ג’, שומנים: 11.6 ג’,

כולסטרול: 51 מ”ג,

נתרן: 350 מ”ג, סידן: 57 מ”ג.

 

בריאות!

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז