סלט אורז שחור עם דלעת ואגוזים

מרכיבים:

1 כוס אורז שחור

2 כוסות מים

חצי כפית מלח

דלעת צלויה / דלורית צלויה (300 גרם)

כף שמן זית וכף מייפל לצליית הדלעת

מלח בריא

פלפל

2 כפות שמן זית כתית מעולה לסלט

אגוזי מלך קצוצים

עלים ירוקים קצוצים – פטרוזליה, כוסברה, בצל ירוק, חסה, נענע וכד'.

 

אופן ההכנה :

מבשלים בסיר את האורז השחור עם המים והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות עם מכסה. משאירים 5 דקות נוספות מחוץ לאש עם מכסה.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות קטנות. מסדרים על תבנית עם ניר אפיה ומברישים את הדלעת עם שמן הזית והמייפל. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 20-30 דקות עד שהדלעת צלויה ופריכה.

בקערה מערבבים את האורז, הדלעת, אגוזי המלך, עלים ירוקים ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל.

 

תודה לנטורופתית אפרת נפתלי על המתכון

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז