סביצ׳ה דגים ירוק – שף צחי בוקששתר

בסדנת הבישול המשותפת הכין עבורנו שף בוקששתר סביצ׳ה על אבוקדו בליים, עם סלט מלפפונים קלופים קטן ואצות וואקאמה.

המתכון מצורף. התוצאה נהדרת!

צילומים מאת יורם אשהיים

מרכיבים ל- 4 מנות

300 גרם פילה דג ים מדיג – אינטיאס או קוד שחור, למשל
1/2 כוס מיץ ליים (ורק אם אין, לימון)
כף טקילה טובה
1/4 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור בצל ירוק
מעט פטרוזיליה
מלח וטבסקו לפי הטעם

כפית שמן זית

1 אבוקדו בשל

page3image1744032

 

הכנה:

את הדג חותכים לקוביות בגודל קוביות שש-בש. יוצקים עליהן מיץ ליים וטקילה, סוגרים את הקערה ומשאירים במקרר, לפחות 20 דקות.

כדאי לחלוט את הפטרוזיליה והבצל הירוק במים רותחים לדקה, לצנן במי קרח ולטחון במעבד מזון עם הכוסברה. אם לא רוצים, פשוט קוצצים בצל ירוק, כוסברה ופטרוזיליה, אפשר גם מעט בצל סגול קצוץ.

לפני הגשה מכינים את האבוקדו: קולפים בקולפן רגיל, מרחיקים את הגלעין ופורסים לרצועות ארוכות. בוזקים מעט מלח.

מערבבים את הדגים בעשבים ובשמן, מתבלים במלח וטבסקו ומניחים על האבוקדו (מותר גם לערבב בקוביות אבוקדו). מברישים את האבוקדו במיץ הדגים שבקערה.

 

לבריאות ותיאבון

שף צחי בוקששתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז