מתכון ללחם מקמח שיפון

אז ככה: השתמשתי באופה לחם מסוג Graetz והמרכיבים הם אלו:

1. 1/8 1 כוסות מים
2. 2 כפות דבש
3. כף סילאן/ מולאסה
4. 2 כפיות מלח
5. 2 כפות שמן זית
6. 3 כוסות קמח כוסמין אורגני (במתכון המקורי יש 2 כוסות קמח מלא וכוס קמח לבן – לי עבד ככה מצויין)
7. 1/2 2 כפות שימרית

חשוב לשים את המרכיבים בכלי הקיבול של האופה לפי הסדר – קודם נוזלים אחכ קמח ובסוף שמרים, חשוב שלא יהיה מגע בין השמרים למים. את המכשיר צריך לשים על תוכנית של whole wheat שזה בערך 3.5 שעות ולחכות. מאוד פשוט – כששאלתי את בני בן ה 4 שעשה את זה ביחד איתי אם היה קשה להכין את הלחם הוא אמר "לא, אבל היה קשה לחכות!" 3.5 שעות זה סוג של נצח עבורו…
אני עושה אותו שוב ברגעים אלו ויהיה לנו לחם טרי לארוחת הערב.

במתכון המקורי יש גם 2 כפות אבקת חלב שאני פשוט השמטתי. לדעתי אפשר להחליף את הקמח בשיפון ולהוריד את כמות המלח או להשתמש במלח עשבים במקום.

אני חדשה בגיזרת הלחם, רק השבוע קיבלתי את האופה כך שאעדכן על עוד נסיונות מוצלחים בהמשך 😉
אשמח לשמוע רעיונות שלכם
בהצלחה לכולם
שירי

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז