מרק נענע וקישואים

מצרכים
- מצרכים לשש מנות
- כף זרעי כמון
- 2 כפות שמן זית
- 1 גזר מקולף וחתוך לעיגולים דקים
- 2 בצלים קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
- 5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים וחתוכים לרצועות
- 3 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום חתוך לפרוסות
- 800 גרם קישואים (כעשרה) שטופים וחתוכים לעיגולים דקים
- 4 גבעולי תימין
- כוס עלי נענע טרייה, מופרדים מהגבעול
- 3 עלי דפנה
- 6 כוסות מים רותחים
- מלח בריא ופלפל שחור גרוס טרי
- עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
  1. מחממים סיר , עדיף כזה עם תחתית עבה , על להבה גבוהה, ללא שמן . מוסיפים את זרעי הכמון וקולים אותם כדקה . מוסיפים את שמן הזית , הגזר, הבצלים, גבעולי הסלרי,השום והפלפל החריף ומטגנים עד שהבצל מתרכך מעט כחמש דקות. נזהרים לא לחרוך את הירקות.
  2. מוסיפים עשבי תיבול: נענע, תימין ועלי דפנה, מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מתבלים במל ופלפל שחור גרוס טרי , מנמיכים את הלהבה. מבשלים כעשרים דקות. בעצם יצרנו מעין "ציר מרק". מוסיפים את הקישואים , מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים להבה ומבשלים את הקישואים במרק כעשר דקות, עד שהקישואים מתרככים.
  3. טועמים ומשפרים תיבול. מוציאים את גבעולי התימין ואת עלי הדפנה.

שפית כרמית אלקיים, סדנת בישול בריא, ספטמבר 2012

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז