מצרכים
- מצרכים לשש מנות
- כף זרעי כמון
- 2 כפות שמן זית
- 1 גזר מקולף וחתוך לעיגולים דקים
- 2 בצלים קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
- 5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים וחתוכים לרצועות
- 3 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום חתוך לפרוסות
- 800 גרם קישואים (כעשרה) שטופים וחתוכים לעיגולים דקים
- 4 גבעולי תימין
- כוס עלי נענע טרייה, מופרדים מהגבעול
- 3 עלי דפנה
- 6 כוסות מים רותחים
- מלח בריא ופלפל שחור גרוס טרי
- עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים סיר , עדיף כזה עם תחתית עבה , על להבה גבוהה, ללא שמן . מוסיפים את זרעי הכמון וקולים אותם כדקה . מוסיפים את שמן הזית , הגזר, הבצלים, גבעולי הסלרי,השום והפלפל החריף ומטגנים עד שהבצל מתרכך מעט כחמש דקות. נזהרים לא לחרוך את הירקות.
- מוסיפים עשבי תיבול: נענע, תימין ועלי דפנה, מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מתבלים במל ופלפל שחור גרוס טרי , מנמיכים את הלהבה. מבשלים כעשרים דקות. בעצם יצרנו מעין "ציר מרק". מוסיפים את הקישואים , מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים להבה ומבשלים את הקישואים במרק כעשר דקות, עד שהקישואים מתרככים.
- טועמים ומשפרים תיבול. מוציאים את גבעולי התימין ואת עלי הדפנה.
שפית כרמית אלקיים, סדנת בישול בריא, ספטמבר 2012