מרק מיסו – מתכון בריאות טעים

המרכיבים:

משחת מיסו יפנית: כמות לפי הטעם (בערך 2 כפות לסיר עבור 4 אנשים)

אבקת דאשי (״אבקת מרק״ יפנית. הסבר בהמשך): 1 שקית/כפית

גזר: 2-4

קישואים: 2-4

אצות וואקאמה: כשקית קטנה.

פטריות שיטאקה: לפי הטעם.

אפשרות גם להוסיף טופו, בצל וירקות נוספים לפי הטעם

 

הכנה:

חותכים את הירקות ומביאים לרתיחה בסיר בינוני מלא מים. מוסיפים תו״כ את אבקת הדאשי (הסבר על דאשי ועל האפשרות גם לדאשי צמחוני מקישור זה).

מוסיפים טופו חתוך לקוביות.

משרים בנתיים לכמה דקות ספורות את האצות, וגם את הפטריות אם הן יבשות. לאחר מכן מוסיפים אותן למרק. אם הפטריות גדולות – עדיף לחתוך אותן לחתיכות קטנות. את רגליי הפטריות חותכים החוצה בכל מקרה.

כשהירקות והפטריות רכים מספיק לאכילה, מנמיכים את האש.

את משחת המיסו ממיסים במעט מים פושרים. מוסיפים למרק וזוכרים שאסור להרתיח מיסו.

 

טועמים ומתקנים טעמים.

 

נהנים מהטעם, מתחושת השובע ומהבריאות!

 

בברכה,

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז