מרק כתום בריא – שף צחי בוקששתר

מרק כתום עדין, טעים ובריא  8 – 10 מנות

רגע לפני המתכון, הערה מהשף: כפי שהגשנו בסדנת "אוכל שמח נגד מחלות דלקתיות" מי שמעדיף לגרוס סיבים, יכול לוותר על שלב הציר ולהכין הכל ביחד, אז יש לקלוף את השורשים. אפשר להכין את המרק ללא טחינה – אבל אז יש לחתוך את הכתומים לקוביות יפות ואחידות, ולהוסיף בהדרגה.

צלם: יורם אשהיים

מרכיבים:

600 גרם דלעת

1/2 ק"ג גזר קלוף

2 בטטות קטנות קלופות פרוסות

1 בצל יבש

שורש כורכום שלם

פיסה גדולה שורש ג'ינג'ר טרי

1/2 כפית גרגרי כוסברה

7-6 גרגרי הל

מקל קינמון

כף שמן קוקוס

2 יחידות לימון פרסי או 1/2 כפית גרידת תפוז.

מעט גבעולי פטרוזיליה ללא עלים

גבעול סלרי

 

בסיר מניחים את הבצל חצוי, כשהחתך כלפי מטה. פורסים את הג'ינג'ר והכורכום ומניחים. מוסיפים גרגרי כוסברה, הל ומקל קינמון, גבעולי פטרוזיליה וסלרי ואת קליפות הדלעת, שטופות.  לא מערבבים. מניחים על להבה גבוה עד שמתחיל לעלות ריח טוב, מוסיפים 2 ליטר מים ומבשלים 20 דקות.

חותכים את הגזר לקוביות ומניחים בסיר נפרד, מעליו את הדלעת ומלמעלה את הבטטה. מוסיפים כף שמן קוקוס ומכסים, מניחים על להבה קטנה ומבשלים 20 דקות.

מסננים את הציר על המרק, מרתיחים ומבשלים 5 – 10 דקות. טוחנים בממחה או מיקסר מוט. טועמים, לפעמים צריך להוסיף קצת מלח או רוטב סויה.

 

בסדנא סיננתי שוב את המרק המוכן, ובהגשה קשקשנו במעט חלב קוקוס ואבקה של פיסטוקים וגרעיני דלעת טחונים ביחד במטחנת תבלינים.

 

תהנו!

שף צחי בוקששתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז