ממרח שעועית שחורה – שף בוקששתר

מתכון לממרח שעועית שחורה וטעימה שף בוקששתר:

לאחרונה אני זוכה להכיר את ההאדם מאחורי השף המפורסם ואפילו להעביר איתו סדנאות בישול בריאות של כיף והנאה. עמו אני מעביר סדנאות בישול בריאות מפנקות ביותר.

חומרים:

2 כוסות (400 גרם) שעועית שחורה

גבעול אורגנו עם העלים ו/או גבעול תימין עם העלים

פלפל צ'ילי חריף מיובש

1 בצל שלם, מקולף

6  כפות שמן טוב (אבוקדו, זית.כתית מעולה)

10 שיני שום, קלופות

2 בצלים קלופים וקצוצים

1 כפית אבקת פטריות מיובשות

כפית פלפל צ'יפוטלה לאכזריים

מלח בריא (טבעי + דל נתרן ועשיר אשלגן)

הכנה:

בסיר, משרים את השעועית למשך הלילה במים. מרתיחים עם מי ההשרייה ומסירים קצף. מוסיפים אורגנו, תימין, בצל, צ'ילי חריף מיובש ושלוש שיני שום. מבשלים 1/2 שעה או עד שהשעועית רכה ומכבים. מרחיקים את הבצל, התימין, האורגנו והצ'ילי.

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל, את שאר השום והצ'יפוטלה, אם יש. מזהיבים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב ומוסיפים אבקת פטריות ומטגנים עד צמצום הנוזלים. מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה. מבשלים מכוסה על להבה בינונית, עד שהשעועית רכה ונמעכת בקלות בין בוהן לאצבע. רק עכשיו מתבלים במלח לפי הטעם. שומרים חלק מהשעועית שלמה לקישוט וטוחנים את השאר במעבד מזון. למרקם כמו חומוס, בערך. זהו, מוכן.

טעים עם סלט צ'ילי!

 

מתכון באדיבות שף צחי בוקששתר.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז