מטבל הקסמים

מטבל (או רוטב) המתאים כמעט לכל סוג של ירק מבושל או מאודה.

פשוט להפליא ומוסיף הרבה טעם ובריאות. בעיקר מהווה תוספת טעם משמעותית לירקות מאודים.

מוסיפים לקערה של מים חמימים:

– מעט ג’ינג’ר מגורד

– 1-3 טיפות טבסקו איכותי

– 1-2 כפיות דבש

– 2-4 ס”מ של מיסו בעובי של אצבע בערך. מי שלא מכיר – את המיסו רוכשים בחנויות הטבע. מרקם כמו פלסטלינה. יש סוג כהה, וסוג בהיר. אני משתמש בכהה בעיקר.

 

מערבבים הכל, טועמים וכאן מתחיל ה”קסם”:

אם רוצים עוד מליחות, מוסיפים עוד קצת מיסו

אם רוצים עוד מתיקות – דבש

אם חריפות או “חוזק” – טבסקו או ג’ינג’ר

כל המרכיבים בריאים, את הטעם מתקנים לפי הצורך וזה מוסיף הרבה מאוד טעם לירקות שכדאי לאכול עוד ועוד

 

תהנו, אופיר

תגובות אחרונות