מטבל (או רוטב) המתאים כמעט לכל סוג של ירק מבושל או מאודה.
פשוט להפליא ומוסיף הרבה טעם ובריאות. בעיקר מהווה תוספת טעם משמעותית לירקות מאודים.
מוסיפים לקערה של מים חמימים:
– מעט ג’ינג’ר מגורד
– 1-3 טיפות טבסקו איכותי
– 1-2 כפיות דבש
– 2-4 ס”מ של מיסו בעובי של אצבע בערך. מי שלא מכיר – את המיסו רוכשים בחנויות הטבע. מרקם כמו פלסטלינה. יש סוג כהה, וסוג בהיר. אני משתמש בכהה בעיקר.
מערבבים הכל, טועמים וכאן מתחיל ה”קסם”:
אם רוצים עוד מליחות, מוסיפים עוד קצת מיסו
אם רוצים עוד מתיקות – דבש
אם חריפות או “חוזק” – טבסקו או ג’ינג’ר
כל המרכיבים בריאים, את הטעם מתקנים לפי הצורך וזה מוסיף הרבה מאוד טעם לירקות שכדאי לאכול עוד ועוד
תהנו, אופיר