מוסאקה צימחונית

מרכיבים:

חצילים-4יח בינוניים

בצלים-2יח בינוניים

כרישה -1יחי

סלרי- 4גבעולים

שום  -5שיניים כתושות

בורגול  גס-1כוס

גזר-2יח מגורד  בפומפיה  גסה

פטרוזיליה- 0.5 צרור

בזיליקום  4-5 גבעולים

פלפל  שחור-גרוס-לפי  הטעם

מלח  בריא  -לפי  הטעם

צילי גרוס-0.5 כפית

עגבניות-2יח

פיטריות  שיטאקה טריות-1חב

לרוטב:

מיץ  עגבנית-כ2כוסות

שום  כתוש-0.5כף

אגבה-1כף

בזיליקום-5-6 גבעולים

פפריקה מתוקה-0.5כף

מלח  ופילפל שחור  גרוס  לפ  הטעם תהליך

ההכנה:

1משרים  בורגול  במים  פושרים כשעתים.

2פורסים  חצילים  לאורך  מסדרים  על  ניר  אפיה מרססים  בתרסיס  שמן  קנולה  או  שמן  זית  מפזרים  על  הפרוסות  מלח  גס ופילפל  שחור  גרוס ואופים בתנור  מחומם  מראש ל200 מעלות עד  להזהבה.

3במחבת גדולה  מאדים  בצל  ב 4 כפת  שמן  קנולה עד  לשקיפות מוסיפים  שום  וסלרי  וכאשר  הסלרי  מאודה  מוסים  כרישה  כשהכרישה מוכנה  מוסיפים את  הפיטריות וכשהפיטריות  שזופות  מוסיפים  גזר  מאדים  הכל  ביחד מוסיפים  מלח  והתבלינים  ןבסוף  מוסיפים  בורגול  מסונן ומערבבים  הכל  לתערובת  אחידה.

4 מכינים  רוטב : בסיר קטן מרתיחים מיץ עגבניות מוסיפים שום בזיליקום קצת שמן זית, מלח, פילפל ואגבה

5בתבנית  פיירקס בגודל 30/20 סמ  מסדרים  את  פרוסות  החצילים  אחת  על-יד  השניה  כשחצי  בתוך  התבנית  וחצי  מחוצה  לה. ממלאים  את  התבנית  במלית  וסוגרים  עם  החצאים  החיצוניים של  החצילים מלמעלה. מסדרים מלמעלה עגבניות  פרוסות  לעיגולים   מוסיפים  את  הרוטב מכסים  בניר  אלומינים  ואופים  בתנור  מחוממ  מראש ב200 מעלות כ 20 דקות  ועוד 20 דקות ללא כיסוי לשיזוף.

תהנו מרינה  גורן

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז