מרכיבים:
חצילים-4יח בינוניים
בצלים-2יח בינוניים
כרישה -1יחי
סלרי- 4גבעולים
שום -5שיניים כתושות
בורגול גס-1כוס
גזר-2יח מגורד בפומפיה גסה
פטרוזיליה- 0.5 צרור
בזיליקום 4-5 גבעולים
פלפל שחור-גרוס-לפי הטעם
מלח בריא -לפי הטעם
צילי גרוס-0.5 כפית
עגבניות-2יח
פיטריות שיטאקה טריות-1חב
לרוטב:
מיץ עגבנית-כ2כוסות
שום כתוש-0.5כף
אגבה-1כף
בזיליקום-5-6 גבעולים
פפריקה מתוקה-0.5כף
מלח ופילפל שחור גרוס לפ הטעם תהליך
ההכנה:
1משרים בורגול במים פושרים כשעתים.
2פורסים חצילים לאורך מסדרים על ניר אפיה מרססים בתרסיס שמן קנולה או שמן זית מפזרים על הפרוסות מלח גס ופילפל שחור גרוס ואופים בתנור מחומם מראש ל200 מעלות עד להזהבה.
3במחבת גדולה מאדים בצל ב 4 כפת שמן קנולה עד לשקיפות מוסיפים שום וסלרי וכאשר הסלרי מאודה מוסים כרישה כשהכרישה מוכנה מוסיפים את הפיטריות וכשהפיטריות שזופות מוסיפים גזר מאדים הכל ביחד מוסיפים מלח והתבלינים ןבסוף מוסיפים בורגול מסונן ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
4 מכינים רוטב : בסיר קטן מרתיחים מיץ עגבניות מוסיפים שום בזיליקום קצת שמן זית, מלח, פילפל ואגבה
5בתבנית פיירקס בגודל 30/20 סמ מסדרים את פרוסות החצילים אחת על-יד השניה כשחצי בתוך התבנית וחצי מחוצה לה. ממלאים את התבנית במלית וסוגרים עם החצאים החיצוניים של החצילים מלמעלה. מסדרים מלמעלה עגבניות פרוסות לעיגולים מוסיפים את הרוטב מכסים בניר אלומינים ואופים בתנור מחוממ מראש ב200 מעלות כ 20 דקות ועוד 20 דקות ללא כיסוי לשיזוף.
תהנו מרינה גורן