לחם מגרעיני כוסמין שלמים

כל לחם שאינו מכיל קמח הינו בשורה גדולה מאוד לבריאות.
ישנם הרבה לחמים מקמח כוסמין, אבל לחם זה בריא מהם בהרבה מאחר והוא אינו מכיל קמח כוסמין, אלא גרעיני כוסמין שלמים.
מרכיבים:
500 גרם זרעי כוסמין
להשרות 2 יממות במים ( רצוי להחליף את המים מספר פעמים)
לאחר ההשריה להכניס למעבד מזון עם כוס מים( 250 סמ״ק) אפשר ממי ההשריה
לעבד כ 3-4 דקות
את התערובת שהתקבלה להעביר לכלי ולהשאיר ללא כיסוי כ8 שעות בערך.
להוסיף לבלילה מלח, טימין, אורגנו, קימל, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת.
אפשר כמובן חלק מהתבלינים או אחרים שאוהבים
כמו למשל אגוזים וצימוקים או עגבניות מיובשות או זיתים
הערת בריאות חשובה: אם יש צורך בריאותי לתזונה אנטידלקתית עם מעט אומגה 6, אז עדיף לוותר על הגרעינים. שקדים ואגוזים יכולים להחליפם.
את הבלילה מעבירים לתבנית (אני משתמשת וממליצה על תבנית ברזל יצוק מלבנית עם מכסה).
מחממים תנור ל- 250 מעלות ואופים שעה.
אחרי שעה מוציאים מהתבנית ואופים בטמפרטורה 180 מעלות למשך 10 דקות.
מצננים.
אני ממליצה לאחר פריסת הלחם להכניס אותו עטוף למקרר ולפני האכילה לחמם במצנם ( טוסטר).
בתיאבון והצלחה
ליאורה
מי שרוצה לחם עם אינדקס גליקמי נמוף אף יותר, מוזמן ליהנות מלחם שעועית מאש מונבט

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז