לחם כוסמין נבוט

לחם כוסמין נבוט מדהים ובריא של נילי אלדר

 

מצרכים:

1 ק"ג גרעיני כוסמין אורגני

300 גר' קמח כוסמין מלא אורגני

300 גר' מחמצת כוסמין  או  כפית שמרים

כף מלח

1/2 כוס מים

 

הכנות מוקדמות:

הנבטת הגרעינים.

– משרים את הגרעינים יממה במים. לאחר יממה מעבירים למסננת, מכסים במגבת לחה ומניחים. מומלץ לשטוף במים לפחות פעם ביום.  ממתינים עד שמבץ הנבט, בין יום ליומיים. כשהנבט מבצבצ,  שוטפים במים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים את הגרעינים לחתיכות  – לא יותר מידי,  חלק גדול מהגרעינים נשארים שלמים וזה בסדר. במידת הצורך מוסיפים מעט מים לטחינה, אך רק לא יותר מידי.

הבצק:  בקערה שמים את  עיסת הגרעינים, השאור או השמרים והקמח וקצת מהמים. (לפעמים הגרעינים מאוד רטובים וצריך לשים מעט מים, לפעמים יותר.) העיסה צריכה להיות דביקה אך לא נוזלית לכן מים מוסיפים לפי התחושה. לשים כ- 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות. מוסיפים מים לפי הצורך.

לאחר הלישה מכסים בנילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.  אם זה שאור – המתנה של  שעתיים -חמש שעות, תלוי במזג האוויר. שמרים – שעה-שעתיים.

כשהבצק הכפיל את עצמו – לשים לישה קצרה כדי לשחרר את האוויר. מחלקים לחצי וצרים  2 כיכרות. מגלגלים את הכיכרות בקמח כוסמין ומנערים כך שתוותר שכבה דקיקה של קמח על הלחם. מניחים התבניות לחם. חורצים בסכין דק מספר X  על פני הלחם. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות. אופים 10 דקות ראשונות בטמפרטורה גבוה ומנמיכים ל – 180 להמשך אפייה – עוד 40 דקות. כדי לבדוק אם הלחם מוכן – נוקשים על התחתית שלו. אם הצליל נשמע "חלול" – הלחם מוכן.

גיוונים – אפשר להוסיף לעיסה פשתן טחון, קימל, זרעים של דלעת או חמניה, שיבולת שועל עגבניות מיובשות, שבבי בצל, אגוזים  או כל דבר אחר.

בתאבון.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז