לחם או טורטיות כוסמת ירוקה

מרכיבים:

3 כוסות כוסמת ירוקה, בשום אופן לא חומה.

כוס מים.

מעט שמן קוקוס

1/2 כפית מלח

הכנה:

משרים את הכוסמת במים למשך שעתיים עד לילה שלם שלם (עדיף לילה).

 שוטפים היטב ומסננים. מוסיפים כוס מים ושמים במג’ימקס. מפעילים עד למרקם של שמנת.ככל שהמרקם יהיה גס יותר – ההשפעה הבירואתית תהיה טובה יותר.

בכלי זכוכית שמים את התערובת ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים פנימה לתערובת הכוסמת מלח ואם רוצים, פירות יבשים, או גרעינים. משמנים תבנית לחם/ אינגליש קייק במעט שמן ומוזגים לתוכה את התערובת.

אופים למשך 45-50 דקות – לשים לב שאם הלחם שחום מספיק ובפנים עדיין רך אפשר לכסות בנייר אלומיניום ולהמשיך את האפייה.

מניחים ללחם להתקרר ואז אפשר לפרוס .

חלק מהמשתמשים במתכון ממליצים לשיפור מרקם וטעם הלחם על אפייה ראשונה ב 250 מעלות למשך 25 דקות כשהתבנית מכוסה, ואז ללא כיסוי עוד 30 דקות בחום של 200 מעלות.

ותודה רבה לענבל ארגוב על המתכון!

 והינה תמונה של אותו לחם עם בתוספת קצח מלמעלה ועגבניות מיובשות מבפנים. בתודה לישראל ופאולה:

 

קישור לסרטון הדגמה מלא להכנת הלחם. שימו לב, במתכון המצולם רמת הטחינה של הכוסמת מאוד גבוהה, מה שיוצר לחם יותר רך, אבל גם עם אינדקס גליקמי גבוה יותר: 

קישור לסרטון יוטיוב (לא שלי) להכנת לחם מכוסמת ירוקה

והינה גרסה קצת פחות רזה, אבל מאוד טעימה, באדיבות לירון:

– להשרות חבילה של כוסמת ירוקה במשך כ- 3 שעות , תוך כדי יש להחליף את המים מס’ פעמים.

– לסנן את הכוסמת תחת מים זורמים.

– יש לטחון את הכוסמת כאשר המים מכסים כ- 3/4 מהכוסמת, אין צורך לטחון באופן מלא , יש להשאיר את השיכבה עליונה ( כ-10 ממ) לא טחונה.

– יש להתפיח בקערת זכוכית במשך כ- 18 שעות כאשר הקערה מכוסה ( אבל לא אטומה , אני הנחתי צלחת על הקערה).

מכאן (אחרי ניסויים רבים) אני מחלק ל- 2 , תבלינים שמהווים את הבסיס ואת התוספות .

לאחר ההתפחה יש לערבב עם :

תבליני בסיס:

מלח רגיל(סליחה אופיר), פלפל גרוס גס וסילן (בין 2 ל 3 כפות).

תוספות  לפי הטעם:

פסטו,זיתים,צימוקים,אגוזים וכו..

– יוצקים לקערת זכוכית לא שמן , תנור על 180 מעלות  טורבו  למשך כ 20 דקות.

.

ואפשר גם גרסה שהופכת את הבלילה לטורטיות כוסמת במקום לחם

במקום לאפות לחם,
אפשר להשתמש בדיוק באותו מתכון, אבל את העיסה שנוצרה מעירבול הכוסמת הירוקה עם המים (יש לה מרקם של שמנת), לצקת בכף של מרק לתוך מחבת להכנת חביתיות.
אחכ, אפשר למרוח מה שרוצים ולגלגל לבלינצ’ס

ותודה רבה לאלישבע על האלתור והשיתוף

והינה כאן סרטון קצר המדגים כיצד עושים זאת על המחבת:

טורטיה כוסמת בגירסה של יערה גיל גלזר:

טורטיות כוסמת ירוקה

מרכיבים:
500 גר’ כוסמת – מושרית במים כ-8 שעות (פה היא גם הונבטה יום אחד)
900 מ”ל מים
1 כפית מלח
לרסק לתערובת אחידה בבלנדר/נינג’ה ולהכין במחבת נונסטיק ללא שמן על אש לא גדולה – מספיק צד אחד. הטורטיה מוכנה כנוצרות בה בועות אוויר ושוליה מתחילים להיפרד מהמחבת.
*מילוי: בסגנון חופשי, ממקסיקני עם שעועית שחורה, אורז, אבוקדו וירקות ועד הים תיכוני שבתמונה: טופו מתובל (מתכון מהשבוע שעבר), חצילים בטחינה, תפוח אדמה וירקות.

מתכון לטורטיות כוסמת

טורטיות מתובלות מאת יערה גיל גלזר
1 חב’ כוסמת ירוקה מושרית כמה שעות
2 בצלים בינוניים
המווון פטרוזיליה וקצת כוסברה (בערך 2.5 כוסות סה”כ)
מלח ופלפל
לקצוץ בפולסים במג’ימיקס בצל, פטרוזיליה וכוסברה.
להוסיף את הכוסמת ולטחון עם 1.5 כוסות מים (או מעט פחות – עד למרקם של תערובת פנקייק).

להשרות מספר שעות נוספות, מינימום שעתיים.

להכין על מחבת נונסטיק ללא שמן. להפוך כשהטורטיה נפרדת מהמחבת בקלות.

טורטיות כוסמת ירוקה מתכון

טורטיות כוסמת ירוקה בגרסה של חינית אורון

טורטיות כוסמת:
משרה כוס כוסמת ירוקה כל הלילה ( 12 שעות) מחליפה מים כמה פעמים.
טוחנת שייקר בין גרוס לחלק, על כוס כוסמת שתי כוסות מים, חצי כף שמן זית, ומעט מלח.
על מחבת לוהטת דקה מכל צד.

מתכון לטורטיות כוסמת ירוקה

קישורים למתכונים עבור הלחמים הבריאים בעולם

ומי שרוצה את הלחם היחיד שכנראה בריא יותר מלחם זה, מומלץ לנסות את המתכון ללחם משעועית מש מונבטת

ומי שרוצה שילוב של שני העולמות – מוזמן ליהנות ממתכון ללחם כוסמת ירוקה יחד עם מאש מונבט ומיסו

בריאות ואושר

אופיר פוגל, נטורופת

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז