לזניה ירקות וטופו טבעונית ללא גלוטן

מתכון ללזניה טבעונית נטולת גלוטן מדהימה! על בסיס ירקות, פסטו וטופו

לזניה ירקות וטופו מתכון

מרכיבים:

*לתבנית פיירקס בגודל 20*30

1 בטטה גדולה – לקלף ולחתוך בקולפן רחב רצועות רחבות
4 עגבניות פרוסות לעיגולים דקים
4 עגבניות חתוכות גס צלויות 5 דקות על 250 מעלות + 3-2 דקות על גריל ב-300 מעלות עם 5-4 שיני שום – מרוסקות במעבד מזון
8-7 עלי מנגולד קרועים לחתיכות ללא העורק המרכזי
כ-20 עלי ריחן טריים
1.5 חב’ טופו חתוך לקוביות גדולות
*3 כפות פסטו (ראו מתכון נפרד)
*2 כפות גדושות פתיתי בירה
*מלח בריא

הכנה:

להכין ממרח טופו: להניח במעבד מזון טופו, פסטו ופתיתי בירה. לרסק לממרח ולהוסיף מלח לפי הצורך.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן מעט את התבנית ולהניח בשכבות (ראו תמונות):
רצועות בטטה
פרוסות עגבניה
ממרח טופו (שכבה דקה)
עלי מנגולד
עגבניות מרוסקות עם שום
רצועות בטטה
ממרח טופו (שכבה דקה)
עלי מנגולד
עגבניות מרוסקות עם שום
רצועות בטטה
שארית העגבניות המרוסקות מעורבבת עם שארית ממרח הטופו (תערובת דלילה יחסית)
לסדר את עלי הריחן ולכסות בתערובת כדי שלא ישרפו.

לאפות כ-50 דקות (180 מעלות).

ומכאן והלאה תמונות להמחשה מהתהליך:

לזניה טבעונית ללא גלוטן

*מעל זה – עגבניות צלויות מרוסקות עם שום ומלח

ושוב אותו הדבר בלי פרוסות עגבניה, עד השכבה האחרונה:

מתכון ללזניה טבעונית ללא גלוטן

את היופי הזה מכסים בעוד שכבת תערובת של הממרח והעגבניות כדי שהעלים לא ישרפו

חתך צד:

מתכון ללזניה ירקות וטופו טבעונית בלי גלוטן

 

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז